Biki v končnici NBA

Po živahnem sredinem večeru so bile v severnoameriški košarkarski ligi NBA v noči na petek na sporedu le tri tekme. Chicago Bulls so s 83:81 premagali Detroit Pistons in se z zmago že uvrstili v končnico prvenstva.

Objavljeno
30. marec 2007 12.03
Ben Gordon (desno) je zbral 25 točk
Los Angeles - Po živahnem sredinem večeru so bile v severnoameriški košarkarski ligi NBA v noči na petek na sporedu le tri tekme. Chicago Bulls so s 83:81 premagali Detroit Pistons in se z zmago že uvrstili v končnico prvenstva. Golden State Warriors so bili s 124:119 boljši od Phoenix Suns, edini poraz v domači dvorani pa so zabeležili Portland Trail Blazers, ki so z 92:96 klonili proti Memphis Grizzlies.

Kirk Hinrich je v "vetrovnem mestu" z dvema prostima metoma 2,8 sekunde pred koncem tekme rešil Chicago Bulls in jih po zmagi nad Detroitom popeljal tudi do nastopa v končnici, še tretjega zapored v vzhodni konferenci. "Vesel sem, da nam je uspelo tudi letos. Zdaj se lahko bolj osredotočimo na to, kateri nosilci bomo, kot da se dan za dnem trudimo že z uvrstitvijo v 'play-off'. Prepričan sem, da se bomo dobro odrezali," je po četrti zaporedni zmagi Bikov dejal trener Scott Skiles. Ben Gordon je zbral 25 točk, Luol Deng 16, nekdanji član gostujočega moštva Ben Wallace pa 19.

"Tekma je bila brez dvoma precej bolj napeta, kot je bilo potrebno. In ponavadi nas v takih razburljivih obračunih nasprotno moštvo kot po pravilu vedno premaga. K sreči nam je uspelo priti do zmage proti veliki ekipi, kot je Detroit," je dejal Gordon, junak večera Hinrich, ki je tekmo končal pri 15 skokih in osmih podajah, pa je dodal: "Vedel sem, da imam tri proste mete, zato sem si rekel: dva bom pa že zadel."

Za vodilno moštvo vzhodne konference Detroit, ki je igralo brez za gripo obolelih zvezdnikov Richarda Hamiltona in Chrisa Webbra, je največ košev, 26, zbral Tayshaun Prince, Rasheed Wallace pa jih je dodal 19.