Bilić izključil Križanca in Šimunića

Dan po neprijetni novici iz Ukrajine je hrvaško nogometno reprezentanco zajel splošni nemir. Posledice so že znane; selektor Slaven Bilić se bo najverjetneje poslovil, pred tem pa je posegel tudi po najostrejših ukrepih.

Objavljeno
11. oktober 2009 22.02
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Zagreb - Dan po neprijetni novici iz Ukrajine je hrvaško nogometno reprezentanco zajel splošni nemir. Posledice so že znane: selektor Slaven Bilić se bo najverjetneje poslovil, pred tem pa je posegel tudi po najostrejših ukrepih. Zaradi nediscipline je izključil Ivico Križanca in Josipa Šimunića.

Hrvaška reprezentanca prvič po desetih letih najverjetneje ne bo nastopila na mundialu. Odločitev o tem je padla, ko so Angleži v soboto zvečer z 0:1 klonili proti Ukrajincem, ki so si tako v skupini 6 zagotovili točko prednosti pred Hrvati, Angleži pa so si s prvim mestom že priigrali vozovnico za svetovno nogometno prvenstvo v Južnoafriški republiki.

 

Ukrajino čaka še tekma z Andoro, medtem ko so se v hrvaškem taboru že sprijaznili z dejstvom, da bo hrvaška izbrana vrsta v Kazahstanu odigrala zgolj formalno srečanje. V Kazahstan pa se ne bosta odpravila Šimunić in Križanac. Selektor Bilić ju je poslal domov zaradi popivanja v Rovinju, po katerem naj bi si igralca skočila v lase. Selektor Bilić je sicer že posredno omenil možnost, da bo v kazahstanski Astani še zadnjič opravljal vlogo hrvaškega selektorja.