Bjørndalen lovi novo zlato

Norveški biatlonec Ole Einar Bjørndalen je že večkrat dokazal, da je zelo hiter tekač, na SP v nordijskem smučanju pa želi izzvati samega sebe.

Objavljeno
27. februar 2007 08.00
Björndalnov prihod v cilj
Saporo – Norveški biatlonec Ole Einar Bjørndalen je že večkrat dokazal, da je zelo hiter tekač, na SP v nordijskem smučanju pa želi izzvati samega sebe. Noče se zadovoljiti z dvema zlatima kolajnama in srebrom, ki ju je osvojil na začetku meseca na biatlonskem SP v Anterselvi. To sploh ni nič posebnega za najboljšega biatlonca vseh časov. Na Japonskem se bo podal v lov za novim žlahtnim odličjem. Jutri bo na progah v Širahatajami na sporedu moški tek na 15 km prosto in Norvežani se bodo predstavili z ekipo, v kateri bosta dva biatlonca. Poleg čudežnega dečka Pettra Northuga bosta na štartu Bjørndalen in Lars Berger. Četrti tekač naj bi bil Tore Ruud Hofstad, ki je staknil močan prehlad, rezervni mož vikingov pa je Simen Østensen.

»Glavni namen mojega prihoda na Japonsko je, da izzovem samega sebe. Zdi se mi izvrstno, da sem lahko konkurenčen najhitrejšim smučarskim tekačem. Dobil sem priložnost, kar se mi zdi izjemno,« pravi Bjørndalen, za katerega je pravi izziv znova najti vrhunsko formo. »Rad bi ugotovil, ali je možno v eni sezoni doseči več vrhuncev forme. Želim se prepričati, ali je možno teči hitro novembra, decembra in februarja. Neverjetno hiter sem bil novembra in nekaj tekem sem odtekel zelo hitro tudi januarja. Biatlonsko svetovno prvenstvo je bilo zame čudovito,« so Norvežanovi spomini na uspeh v Italiji še zelo živi.

Več si preberite v torkovem Delu!