Blatter edini kandidat

Predsednik mednarodne nogometne zveze FIFA Sepp Blatter je edini kandidat na volitvah FIFA, kjer bodo delegati izbirali najvplivnejšega moža zveze. Blatterju se tako obeta že tretji zaporedni predsedniški mandat.

Objavljeno
02. april 2007 18.15
Joseph Blatter
Zürich - Predsednik mednarodne nogometne zveze FIFA Sepp Blatter je edini kandidat na volitvah FIFA, kjer bodo delegati izbirali najvplivnejšega moža zveze. Blatterju se tako obeta že tretji zaporedni predsedniški mandat. Volitve bodo potekale v sklopu 57. kongresa mednarodne nogometne zveze, ki bo 31. maja v švicarskem Zürichu. Do poteka roka za oddajo prijav, to je bil 31. marec, se na razpis ni prijavil nihče razen Blatterja.

Blatter je željo po novem mandatu izrazil že na lanskem kongresu v Münchnu, zelo pa se je razveselil podpore nogometnih zvez. "Hvala vsem zvezam za izkazano zaupanje," je dejal 71-letni Švicar in dodal: "V tretjem mandatu bom poskrbel, da bo nogomet pod okriljem FIFA še močneje in resneje dojel vlogo, ki jo ima v družbi."

Blatter je bil za predsednika FIFA prvič izvoljen leta 1998 na kongresu v Parizu, štiri leta kasneje pa so nogometne zveze ponovno potrdile njegov naslednjim mandat. Leta 2003 so na kongresu v Dohi sprejeli predlog, da se Blatterju drugi mandat podaljša za leto dni, da bi se v prihodnje izognili križanju svetovnih prvenstev in volitvah za predsednika v istem letu. Tretji mandat se bo Blatterju tako iztekel leta 2011.