Blejci premočni tudi brez petih igralcev

Slovenski dvoboj 8. kola odbojkarske interlige je bil derbi le na papirju. Državni prvaki in slovenski zastopniki v ligi prvakov, igralci blejskega ACH Volleyja, so brez težav odpravili zasedbo mariborskega Stavbarja IGM.

Objavljeno
10. december 2007 08.15
Radovljica – Slovenski dvoboj 8. kola odbojkarske interlige je bil derbi le na papirju. Državni prvaki in slovenski zastopniki v ligi prvakov, igralci blejskega ACH Volleyja, so brez težav odpravili zasedbo mariborskega Stavbarja IGM, pa čeravno je trener Dragutin Baltič pred sredinim dvobojem LP s Paris Volleyjem spočil nekaj ključnih igralcev.

Tako na parket niso stopili podajalec Brandon Taliaferro, bloker Davor Čebron in sprejemalec Tine Urnaut, s tribun pa sta obračun v prejšnji sezoni najmočnejših slovenskih moštev spremljala tudi poškodovana Tomi Šmuc in kapetan Matija Pleško. Vendar pa se to v igri Blejcev sploh ni poznalo, saj so igralci, ki so stopili na parket, svojo priložnost dobro izkoristili. Tudi novi Američan Scott Touzinsky, ki se je z veliko zamudo vendarle pridružil gorenjskemu odbojkarskemu kolektivu, gledalce pa je že navdušil z nekaj posrečenimi potezami.

Dvoboj so resda bolje začeli gosti, ki so z dobro igro v polju pobegnili s 5:3, toda Blejci so se hitro zbrali in po uspešni akciji Touzinskega najprej izenačili, na prvi tehnični odmor pa odšli z vodstvom z 8:6. Igra gostiteljev je postajala vse bolj prepoznavna, čeprav se tudi gosti zlepa niso dali. Ob drugem tehničnem odmoru je bil izid 16:13, nato pa je nekdanji član mariborske zasedbe Alen Pajenk s tremi zaporednimi točkami prisilil gostujočega trenerja Tea Pajnika (pred kratkim je oznanil, da se po novem letu verjetno poslavlja s tega položaja), da je vzel pol minute odmora. A to še zdaleč ni spremenilo dogodkov na igrišču. Razlika se je le še večala, Mariborčani so do konca osvojili zgolj še dve točki.

Več preberite v tiskanem Delu