Bo Berlusconi prodal Milan?

Velikana italijanskega nogometa Juventus in Milan sta se znašla pred prelomnico. Torinčani naj bi kmalu sporočili ime novega predsednika, širijo pa se govorice o morebitni zamenjavi lastnikov v Milanu.

Objavljeno
07. oktober 2009 14.06
Silvio Berlusconi
P. Z.
P. Z.
Torino, Milano - Juventus, najuspešnejši italijanski klub, naj bi še ta mesec uradno potrdil, da se bo po treh letih s predsedniškega mesta umaknil Giovanni Cobolli Gigli. Italijanski mediji navajajo izjavo Johna Elkanna, predsednika nadzornega sveta, da bo Giglija zamenjal Jean-Claude Blanc.

»Giovanniju sem hvaležen za tri leta, ki jih je dal našemu klubu. To so bila težka leta za nas,« je povedal Elkann in že izrekel dobrodošlico 43-letnemu Blancu. Ta bo zadržal funkcijo generalnega direktorja, ki jo opravlja od junija 2006. Francoz je priznani športni menedžer, ki ima izkušnje z olimpijskih iger v Albertvillu 1992, kolesarsko dirko tour de France in OP Francije v tenisu. Cobolli Gigli (64) je postal predsednik po škandalu iz leta 2006, ko so Juventusu zaradi nameščanja izidov odvzeli dva naslova italijanskega prvaka in ga poslali v drugi ligo.

Milan v albanske roke?

Pomembne spremembe se obetajo tudi v Milanu, kjer je že 23 let predsednik italijanski premier in medijski tajkun Silvio Berlusconi. Zdaj naj bi resno razmišljal o prodaji sedemkratnih evropskih prvakov. Kot najresnejši kupec se izpostavlja Rezart Taci, albanski naftni trgovec. »Zelo bi nas zanimal nakup Milana. Toda nisem prepričan, da se bo Berlusconi kar tako odpovedal svoji dolgoletni ljubezni,« je dejal 38-letni Taci, ki ima v lasti manjši albanski klub Gramozi Erseke in se je pred časom zanimal za nakup Bologne.

Berlusconijev holding Fininvest, ki nadzira Milan in ga vodi Berlusconijeva hčerka Marina, se je že odzval na govorice in jih kategorično zanikal: »Ne obstaja niti najmanjša možnost za prodajo kluba, naprodaj ni niti ena delnica.« Toda vsi ne verjamejo tem trditvam. Na San Siru so poleti kategorično zavračali možnost prodaje Kakaja v Real Madrid ...