Bo Firsanov odpravil jeseniške težave v napadu?

Hokejiste Acronija Jesenic bo jutri okrepil ruski napadalec Konstantin Firsanov, ki na Gorenjsko prihaja na enomesečno preizkušnjo. Če bodo vsi papirji urejeni, bo v rdečem dresu zaigral že v petek v Linzu.

Objavljeno
30. september 2009 23.03
P. Z.
P. Z.
Jesenice - Po najslabšem začetku sezone v razširjeni avstrijski ligi vodstvo Acronija Jesenic ne stoji križemrok. Potem ko je včeraj odslovil vratarja Borisa Tortunova in se resno pogovoril z Andrejem Makrovom, je športni direktor Zvone Šuvak danes v Podmežako na enomesečno preizkušnjo povabil ruskega napadalca z nemškim državljanstvom Konstantina Firsanova (27 let, 185 cm, 98 kg), ki je od leta 2002 nastopal v različnih klubih v nemški prvi (Nürnberg, Augsburg) in drugi ligi.

Firsanov bo v Slovenijo prispel jutri okrog poldneva, v petek pa naj bi že zaigral v Linzu. Jeseničani imajo težave tako v obrambi kot v napadu, še posebej v igri z igralcem več. V sedmih kolih so dosegli samo eno zmago in so povsem na dnu lestvice.

 »Ker smo trenutno nekoliko 'podhranjeni' v napadu, bomo to vrzel poskušali zapolniti s Firsanovom,« je odločitev pojasnil Šuvak, ki v teh dneh nima mirnega spanca. »Železarji« so na sedmih tekmah dosegli vsega 18 golov, prejeli pa jih kar 31. Kot pravi, je trenerski stolček Ildarja Rahmatulina za zdaj še trden.