Bo Julia Mancuso pokvarila slavje Avstrijk?

V ospredju bo četveroboj med Američanko Mancuso ter 3 Avstrijkami Götschl, Hosp in Schild. Pred težko nalogo sta tudi obe slovenski specialistki.

Objavljeno
10. marec 2007 07.00
Avstrijska zmagovalka Nicole Hosp, drugouvrščena Američanka Julia Mancuso ter tretja Marlies Schild na stopničkah v italianskem Tervisu
Zwiesel – Vodja slovenske ženske reprezentance Jani Hladnik je bil pred odhodom na predzadnjo postajo svetovnega pokala v Zwiesel, smučarsko središče na nemško-češki meji, zadovoljen s pripravami v Kranjski Gori. Tina Maze in Ana Drev sta po daljšem času spet smučali odlično. »Pred obema je po vseh peripetijah vendarle veleslalom sezone. Tina lovi 400 točk in nastop v finalu v Lenzerheidu v vseh disciplinah, Ana pa veleslalomski finale, saj je po nekaj ponesrečenih nastopih iz petnajsterice prvokategornic padla na 27. mesto,« je Hladnik predstavil načrt slovenskega veleslalomskega dvojca.

Obe specialistki za veleslalom (Tina je letos v superveleslalomu z dvema petima mestoma napredovala na 10. mesto) čaka težka naloga. Mazejeva se mora uvrstiti med sedem najboljših, Drevovo (v finalu v Švici bo nastopilo le 25 najboljših v svetovnem pokalu) pa čaka boj z devetimi tekmicami, ki jih od 19. do 29. mesta loči le dobrih 30 točk. Ob tem kaže omeniti, da je tudi Tina na robu petnajsterice na svetovni lestvici in 18. v veleslalomskem seštevku s 75 točkami. To sezono je izgubila že 146 točk ...

»Če bo Tina smučala s takim žarom, kot je pretekli teden v Trbižu, potem bo svoj del načrta v Zwieslu zagotovo izpolnila. Deluje namreč optimistično in razpoloženo. Dober superveleslalom in peto mesto v Italiji sta ji močno dvignila moralo,« je prvi mož ženske reprezentance opisal pozitivno stanje pri najboljši slovenski smučarki, ki sta ga v preteklem mesecu sicer močno načela povsem ponesrečeno smučanje na SP v Åreju in še zlasti polom v veleslalomu na Sierra Nevadi, kjer je bila šele 38. Kaj takšnega se več ne more ponoviti.

Tri Avstrijke proti Američanki


V ospredju bo četveroboj med Američanko Julio Mancuso ter tremi Avstrijkami Renate Götschl, Nicole Hosp in Marlies Schild. Razlike so sedem tekem pred koncem minimalne. Götschlova in Mancuso sta izenačeni na prvem mestu, Hospova zaostaja 16, Schildova pa 29 točk.

Več preberite v tiskani izdaji Dela.