Bo legendarni Stamford Bridge obdržal svoje ime?

Pred nekaj dnevi se je stadion ekipe Newcastle spremenil v "The sportsdirect.com @ St James' Park Stadium", podobno pa bi se znalo zgoditi tudi v primeru stadiona ene od najuspešnejših angleških ekip Chelsea.

Objavljeno
06. november 2009 11.52
Da. O.
Da. O.
London - Stadion enega izmed najuspešnejših angleških klubov Chelsea bi znal spremeniti svoje legendarno ime Stamford Bridge, kar bi zagotovo izzvalo velik bes navijačev. Novica prihaja le nekaj dni potem, ko je lastnik drugoligaške ekipe Newcastle Mike Ashley spremenil ime stadiona St James' Park v "The sportsdirect.com @ St James' Park Stadium".

Novi izvršni dirketor Chelsea Ron Gourlay, ki je svoj položaj zasedel šele ta teden, je načeloma naklonjen velikim sponzorskim ponudbam, vendar morajo biti predstavljene na podlagi imena Stamford Brdige. "Razumemo, da je spreminjanje imena stadiona občutljiva tema za naše navijače. Naš cilj je zadržati trenutno ime in na tem bomo oblikovali naš nadaljni odnos z našimi poslovnimi partnerji", je pojasnil Gourlay.

 

Arsenal je leta 2004 s podjetjem Emirates Airways podpisal pogodbo vredno 50 milijonov funtov ter tako prodal pravice za ime stadiona za naslednjih 15 let (novi stadion so odprli leta 2006). Po pisanju časnika The Sun, Chelsea za prodajo imena stadiona zahteva 10 milijonov funtov letno, njihov največji sponzor Samsung pa je najresnejši kandidat za sklenitev tovrstnega dogovora.