Bo menedežer Dejana Zavca pustil v ZDA?

Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec se je v ponedeljek vrnil s krajšega obiska v ZDA, kjer se je med drugim znova sestal tudi z ameriškim milijonarjem Rodneyjem P. Huntom, predsednikom in izvršnim direktorjem družbe RPH Enterprises International LLC.

Objavljeno
10. marec 2011 10.53
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana – »Položaj je takšen, da bi se lahko že danes odpravil v Ameriko in tam tudi ostal, kajti Rodney ima z menoj resne namene,« je razkril Zavec in zaupal, da je bil v Washingtonu, kjer ga je spremljal kondicijski trener Tomi Jagarinec, deležen neverjetne pozornosti. »Američani so naju resnično gostili kakor kralja. Šele ko se znajdeš v družbi vseh teh vplivnih ljudi v ZDA, vidiš, koliko jim pomeni boks in uspehi v tem športu,« je omenil 34-letni Ptujčan in pribil, da se je sam pri sebi že bolj ali manj odločil za nadaljevanje kariere na drugi strani velike »luže«.

»Želim si le, da bi tudi moj dosedanji menedžer Ulf Steinforth, s katerim me sicer pogodba veže do konca leta 2012, videl izjemno priložnost in me pustil v Ameriko,« je edino oviro na poti v meko boksa obelodanil »Mr. Sympathikus«. A bo – ker denar zanj igra pomembno, ne pa glavne vloge – v prihodnjih dneh o vsem skupaj še enkrat dodobra razmislil in se pogovoril tudi s soprogo Natašo, saj bi odhod v ZDA pomenil velik korak za vso družino.

Na vprašanje, kdaj bo četrtič branil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po različici IBF, pa je odvrnil, da najpozneje do začetka julija, če bo šlo seveda vse po načrtih. V igri za njegovega naslednjega tekmeca pa so tako vroča imena, kot so Portoričan Miguel A. Cotto ter Američana Andre Berto in Paul Malignaggi …

Jagarinec je dejal, da so Američani pripravljeni Zavca postaviti na mesto, ki mu kot svetovnemu prvaku tudi pripada. »Po doživetem v ZDA jim Dejan ne pomeni nič manj kot, denimo, Manny Pacquiao, Andre Berto ... Američane niti malo ne zanima, od kod si, pač pa samo, kdo in kaj si. Vzdramila sta jih šampionski pas in Dejanova enkratna karizma. Zavec je svetovni prvak, a ni Mayweather ml., ki pretepa svojo ženo. Dejan se bori za svojo družino,« je Jagarinec pojasnil, s čim je Zavec navdušil Američane.