Bo Novagol nared za Slovaško?

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam igralcev za zadnji tekmi kvalifikacij za nastop na SP 2010 v Južnoafriški republiki. Najbolj pereče je vprašanje igranja Milivoja Novakoviča.

Objavljeno
01. oktober 2009 15.05
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Slovenija bo 10. oktobra gostovala na Slovaškem, štiri dni kasneje pa še v San Marinu. Kek je na seznam uvrstil 20 nogometašev, a ima tudi nekaj težav s poškodbami. Vprašljiv je nastop prvega strelca Milivoja Novakoviča, težave ima tudi Boštjan Cesar.

"Čaka nas izredno težka tekma proti vodilni ekipi v naši kvalifikacijski skupini. Zavedamo se moči Slovakov, pred tekmo so tudi oni izjemno samozavestni, toda kot na vsaki tekmi do sedaj bomo tudi tokrat poskušali priti do novih točk, saj bi to pomenilo, da lahko računamo na eno od prvih dveh mest v naši skupini," je dejal Matjaž Kek.

Slovenski selektor je na seznam uvrstil vratarja Samirja Handanoviča (Udinese/Ita) in Aleksandra Šeligo (Sparta Rotterdam/Niz), branilce Miša Brečka (Köln/Nem), Boštjana Cesarja (Grenoble/Fra), Branka Iliča (Moskva/Rus), Bojana Jokića (Sochaux/Fra), Mateja Mavriča Rožiča (Koblenz/Nem) in Marka Šulerja (Gent/Bel), veziste Valterja Birso (Auxerre/Fra), Andraža Kirma (Wisla Krakow/Pol), Andreja Komca (Maccabi Tel Aviv/Izr), Roberta Korena (West Bromwich Albion/Ang), Reneja Krhina (Inter/Ita), Aleksandra Radosavljeviča (Tom Tomsk/Rus), Daliborja Stevanovića (Vitesse/Niz) in Antona Žlogarja (Omonia Nikozija/Cip) ter napadalce Zlatka Dediča (Bochum/Nem), Zlatana Ljubijankiča (Gent/Bel), Milivoja Novakoviča (Köln/Nem) in Nejca Pečnika (Nacional/Por).

Slovenija bi z zmago na Slovaškem imela dobre možnosti za osvojitev prvega mesta v skupini in neposredno uvrstitev na SP. V primeru neodločenega izida bi bilo drugo mesto, ki zagotavlja dodatni kvalifikacijski tekmi, praktično zagotovljeno. Ob porazu pa bi bilo ogroženo tudi to, saj bi jo lahko prehitela še Češka.

Slovenija je edina, ki je doslej premagala Slovake (2:1). Novakovič ima težave s svojim klubom Kölnom, za katerega zaradi poškodbe ne igra. Če bi kljub poškodbi nastopil za Slovenijo, bi si lahko nakopal težave pri delodajalcih. Cesar pa se je poškodoval na prijateljski tekmi proti Angliji, na tekmi proti Poljski ga je uspešno zamenjal Matej Mavrič.