Bo Platini kos Johanssonu?

Danes in v petek bo v ospredju evropske nogometne javnosti 31. kongres UEFA, saj bodo delegati V Duesseldorfu volili novega predsednika.

Objavljeno
25. januar 2007 11.30
Michel Platini
Ljubljana - Danes in v petek bo v ospredju evropske nogometne javnosti 31. kongres Evropske nogometne zveze (UEFA), saj bodo v Duesseldorfu delegati volili predsednika krovne evropske nogometne organizacije. Kandidata sta dva - dosedanji prvi mož, 77-letni Šved Lennart Johansson, ki se bo potegoval za nov štiriletni mandat, in 51-letna nogometna legenda, Francoz Michel Platini. V Nemčiji bo svoj glas - volitve za predsednika bodo v petek - oddala tudi Nogometna zveza Slovenije.

Kongres, ki se bo začel danes ob 16. uri, končal pa jutri ob 13. uri, bo posebej zanimiv za Črno goro in Gibraltar, saj bo poleg že omenjenega na dnevnem redu tudi glasovanje o stalnem članstvu črnogorske in gibraltarske nogometne zveze v UEFA. Šest novih članov bo dobil še IO UEFA, izbrali pa bodo tudi dva evropska predstavnika v IO FIFA. Delegati bodo ob vsem tem razpravljali še o povečanju števila udeleženk evropskih prvenstev z zdajšnjih 16 na 24.