Bo Tivoli v nedeljo sameval?

Rokometašice Olimpije v nedeljo, 1. novembra, ob 16. uri čaka prvi obračun 3. kroga evropskega pokala EHF z nemškim Bayerjem iz Leverkusna, v tem trenutku pa še ni docela jasno, ali bo tekma sploh odigrana.

Objavljeno
29. oktober 2009 14.03
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Vodstvo kluba namreč še vedno ni izplačalo zaostalih denarnih obveznosti do igralk ljubljanske ekipe, ki so zagrozile z bojkotom. Ljubljansko ekipo so zaradi neizplačanih denarnih obveznosti že zapustile številne igralke (Tanja Oder, Miša Marinček, Katja Čerenjak, Nuša Skutnik, Špela Kogovšek, Mateja Ivanc in Dolores Naglič), preostale "zmajčice" pa še vedno upajo, da jim bo klub izplačal nekajmesečni dolg, ki se vleče še iz minule sezone.

Pred mesecem dni so resda popustile in se odpravile na kvalifikacijski turnir za uvrstitev v ligo prvakinj v slovaški Trenčin, kjer so osvojile drugo mesto, a vodstvu kluba jim je tedaj obljubilo, da bo nastali problem rešilo v naslednjih desetih dneh.

Rokometašice do danes niso prejele nobenega klubskega nakazila, bližnje mednarodne tekme pokala EHF v dvorani Tivoli pa ni več možno odpovedati. V nedeljo bodo tako na tivolski parket zagotovo stopile rokometašice nemškega Bayerja, grška sodnika Konstantinos Katsikis in Michalis Michailidis ter avstrijski delegat Klaus Lang, vprašanje pa je ali bodo na njem tudi rokometašice Olimpije?

V rokometnem zakulisju krožijo številni scenariji, v primeru bojkota tekme pa čaka Olimpijo še ostra kazen Evropske rokometne zveze (EHF).