Boca Juniors in Estudiantes za naslov

Argentinskega nogometnega prvaka bo letos odločila dodatna tekma. Do nje bo prišlo, ker sta tako Boca Juniors kot Estudiantes zbrala enako število točk, pravila pa zahtevajo dodaten obračun.

Objavljeno
11. december 2006 10.52
Žreb je določil kar nekaj zanimivih tekem
Buenos Aires - Argentinskega nogometnega prvaka bo letos odločila dodatna tekma. Do nje bo prišlo, ker sta tako Boca Juniors kot Estudiantes zbrala po 44 točk, pravila lige pa ob primeru enakega števila točk zahtevajo dodaten obračun.

Pred zadnjim krogom nihče ni pričakoval takšnega razpleta. Nogometaši Boce so bili po porazu v predzadnjem krogu proti Atleticu Belgrano, v katerem so zapravili prvo "meč žogico", prepričani, da bodo zamujeno nadoknadili na svojem stadionu proti Lanusu, tako kot na gostovanju na Belgranu so zato potrebovali le točko. Tretjemu zaporednemu naslovu so se še bolj približali, ko jih je Martin Palermo iz enajstmetrovke povedel v vodstvo, toda do konca je Lanus, ki je do tekme od leta 1952 na "Bombonieri" zmagal le trikrat, dosegel dva gola in zmagal.

Estudiantes je izkoristil hudo napako največjega rivala in si z 11. zmago v zadnjih 12 tekmah priigral možnost, da se bori za prvaka. Do nje pa ni prišel z lahkoto. Arsenal se mu je dobro upiral, oba gola pa je prejel v zadnjih petih minutah. Dodaten boj za naslov je bil očitno usojen.

Tretje mesto je osvojil River Plate, četrto Independiente, peto Arsenal in šesto Lanus.