Bode Miller spet v reprezentanci

Medtem ko se je slovenska alpska smučarka Tina Maze odločila za samostojno pot zunaj smučarske zveze, se je za obraten korak odločil zvezdnik Bode Miller, ki se je vrnil v ameriško reprezentanco.

Objavljeno
24. september 2009 22.29
Bode Miller
P. Z.
P. Z.
Los Angeles - Dvakratni zmagovalec svetovnega pokala Bode Miller je sporočil, da se je pridružil ameriški reprezentanci v zadnjem poskusu, da bi na olimpijskih igrah v Vancouvru prihodnje leto osvojil prvo zlato kolajno, ki mu še manjka v bogati zbirki odličij. Miller, ki se je od reprezentance ločil po koncu sezone 2006-2007 in ustanovil lastno ekipo, je na novinarski konferenci povedal, da se veseli vrnitve in da si bo prizadeval za mesto v olimpijski ekipi.

Eden najbolj karizmatičnih in nadarjenih športnikov je s svojo filozofijo "zmagaj ali odstopi" navdušil mnoge navijače. Doslej je zbral 31 zmag v svetovnem pokalu in štiri zlate kolajne na svetovnih prvenstvih. Na olimpijskih igrah pa se mu je vselej zalomilo. Na treh igrah je osvojil zanj skromni dve srebrni odličji. Nazadnje je v Torinu nastopil v petih disciplinah in ostal brez zmagovalnega odra.