Bodnjeva in Vergeljukova s Krimom v dobrem in slabem

Rusinja Ljudmila Bodnjeva in Ukrajinka Marina Vergeljuk sta prvi rokometašici Krima Mercatorja, ki sta potrdili, da bosta navkljub zmanjšanim finančnim pogojem tudi naprej igrali za ekipo z Galjevice.

Objavljeno
19. oktober 2009 17.37
Bodnjeva v akciji
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - V taboru Krima Mercatorja je v minulem tednu vladalo zatišje, saj je velik del ekipe odpotoval na kvalifikacijske tekme svojih reprezentančnih selekcij. Precej drugače pa je zdaj: konec tedna bo na sporedu prva preizkušnja v ligi prvakinj - v soboto ob 18. uri krimovke gostujejo pri francoskem Metzu -, prav tako pa je napočil čas, ko bo dokončno jasno, katere igralke bodo tudi v tej sezoni nosile dres dvakratnih evropskih prvakinj, potem ko je bil zaradi oteženih finančnih razmer klub primoran igralkam ponuditi nove, zmanjšane pogoje.

"Vemo, da položaj v klubu ni ravno lahek, zaradi česar sva se tudi odločili, da še naprej ostaneva pri Krimu, saj sva ga vzeli za svojega. Če sva bili tukaj v dobrih časih, je pošteno, da mu pomagava tudi v teh težkih trenutkih," sta v en glas poudarili Marina Vergeljuk in sploh prva tuja kapetanka v 25-letni zgodovini Krima Ljudmila Bodnjeva.

Galjevico je sicer že zapustila Kristina Franić, ki se seli prav v Metz. Najbolj pereče pa je vprašanje ostanka najboljše igralke Andree Lekić.