Bojeviti, a še neuigrani

Slovenski selektor Kasim Kamenica in hrvaški Lino Červar sta si ob koncu skupnega slovensko-hrvaškega pokala, na katerem so zmago slavili naši južni sosedje, zaželela srečo na svetovnem prvenstvu v Nemčiji.

Objavljeno
09. januar 2007 08.30
Ljubljana – Slovenski selektor Kasim Kamenica in hrvaški Lino Červar sta si ob koncu skupnega slovensko-hrvaškega pokala, na katerem so zmago slavili naši južni sosedje, zaželela srečo na svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Glede na trenutno stanje jo bo bolj potreboval Kamenica, ki se mu za razliko od hrvaškega kolega ni treba »beliti glave« s selekcijo igralcev.

Naši rokometaši so včeraj v Velenju začeli tretji del sklepnih priprav. To obdobje bi bilo v običajnih razmerah namenjeno zadnjemu izboru igralcev, takšen je bil tudi Kameničev načrt – na prijateljskih tekmah proti Madžarski v Szombathelyju (v četrtek ob 20. uri in v petek za zaprtimi vrati ob 11. uri) je nameraval zadnjič preskusiti pripravljenost tistih, ki so šli skozi sito. »Nimam takšnih težav kot Červar, ki ne ve, koga bo izbral. Upam le, da se ne bo še kdo poškodoval,« se lahko Kamenica drži le še načrta, da bodo v Nemčijo odpotovali tisti, ki bodo preživeli priprave.
Za prvi del prvenstva lahko prijavi 16 igralcev, na Slovenia Croatia cupu jih je imel na voljo 17, ki so prvič v tej zasedbi pokazali, kako delujejo kot ekipa. Pristop in motivacija v Kopru nista bila vprašljiva, naši rokometaši v obrambi niso tako »grizli« že od Eura 2004 na domačem terenu. To je orožje, s katerim bo moč nadomestiti nekatere pomanjkljivosti, a ne vseh. Zaradi odsotnosti Aleša Pajoviča, Renata Vugrinca, Vida Kavtičnika, Uroša Zormana in Sergeja Rutenke ima Slovenija »novo« moštvo.

Več preberite v torkovi tiskani izdaji Dela...