Bole dobil zadnjo dirko sezone

V Podsmreki pri Ljubljani se je končala kolesarska sezona na slovenskih cestah. Zadnjo preizkušnjo je po letu 2004 in 2005 še tretjič dobil Grega Bole, trenutno še tekmovalec Adrie Mobila, ki pa se seli v italijanski Lampre.

Objavljeno
18. oktober 2009 19.58
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Ljubljana - V Podsmreki pri Ljubljani se je z 9. VN HiFi ColorStudia končala kolesarska sezona na slovenskih cestah. Zadnjo, 70 kilometrov dolgo krožno preizkušnjo je po letu 2004 in 2005 še tretjič dobil Grega Bole, trenutno še tekmovalec Adrie Mobila, ki pa se seli v italijanski Lampre.

Drugo mesto v skupinskem sprintu je zasedel Jure Kocjan, tretje pa Dejan Bajt.

 

V kategoriji do 23 let je dirka štela tudi za seštevek točkovanja za Zlato Scottovo kolo. Nagrado si je zagotovil kolesar kranjske Save Blaž Furdi, lanski zmagovalec dirke v Podsmreki, ki je tako nasledil Kristjana Korena. Dobitnik Zlatega kolesa v članski kategoriji je Tadej Valjavec, najboljši Slovenec na lestvici UCI. Besničan je bil skupaj z drugimi "legionarji" z izjemo Gorazda Štanglja in Simona Špilaka tudi tokrat na startu, a po sobotni dirki v Lombardiji ni mogel do odmevnejšega rezultata.

 

Za zadnjo dirko v ne ravno idealnih vremenskih pogojih je bila dirka presenetljivo aktivna. Približno 80 kolesarjev (s člani so tekmovali tudi mladinci) ni prav nič varčevalo z močmi, razlog je boj za Zlato Scottovo kolo v kategoriji do 23 let. Do kilometra pred ciljem je kazalo, da bo dobitnik nagrade Blaž Jarc, ki je pred zadnjo preizkušnjo za vodilnim Furdijem zaostajal le dve točki, bil pa je v ubežni skupini skupaj z moštvenim kolegom Robertom Vrečerjem, Blažem Žunom, Janom Tratnikom in Dejanom Bajtom. A v ozadju so kolesarji Save, ki jim je občutno pomagal tudi Valjavec, vendarle znali reagirati in ubežnike ujeti. Tako je odločal sprint, v katerem je bil najboljši Bole.


"Na vsaki dirki, na kateri nastopim, grem na vso moč. Na vsaki dirki želim zmagati in tudi danes je bilo tako. Tako ali tako pa smo morali garati, saj smo želeli dobiti dvoboj s Savo. Na koncu nam to ni uspelo, a meni vseeno ostaja zmaga," je dejal Tržičan v dresu dolenjskega kluba. Zanimivo je, da so se slovenski zvezdniki, Valjavec, Borut Božič in Jani Brajkovič v cilj pripeljali povsem na koncu glavnine in gledalcem ponudili parado letošnjih "šampionov".