Boleč poraz za Polono Hercog v Bogoti

Najvišjeuvrščena slovenska teniška igralka Polona Hercog je kot druga nosilka doživela boleč poraz v drugem krogu turnirja v Kolumbiji z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. Premagala jo je vrstnica in dobra prijateljica Hrvatica Petra Martić s 6:2, 6:3.

Objavljeno
17. februar 2011 18.47
R. T., delo.si
R. T., delo.si
Bogota - Ne le, da je Hercogova, 49. na lestvici WTA, izgubila proti stalni partnerki v igri dvojic, ki je na razpredelnici WTA uvrščena več kot šestdeset mest nižje, temveč je zapravila lepo priložnost za povrnitev samozavesti po slabem štartu v novo sezono. Hercogova ima v letu 2011 na turnirjih WTA izkupiček 1-5 med posameznicami in 0-3 v dvojicah.

Prelomnica v dvoboju, ki je trajal uro in 13 minut, je bila peta igra prvega niza. Dvajsetletna Mariborčanka je zapravila kar tri žoge za odvzem začetnega udarca in namesto, da bi povedla s 3:2, jo je dan starejša tekmica iz Splita kaznovala že v naslednji igri. Martićeva je povedla s 4:2, dobila prvi niz s 6:2 ter nato še drugega gladko s 6:3.

Hercogova, ki se ni prijavila za igro dvojic, je tako zaključila slovenske nastope v Bogoti. Jeseničanka Maša Zec Peškirič je izpadla v prvem krogu med posameznicami, Andreja Klepač pa v drugem med pari. Polona Hercog se bo zdaj preselila v Mehiko oziroma Acapulco, kjer je lani izgubila v finalu proti Venus Williams, poroča STA.