Bolt tudi na 400 metrov in v daljini?

Najhitrejši Zemljan in svetovni rekorder v teku na 100 in 200 metrov Usain Bolt razmišlja, da bi v prihodnje tekel tudi na 400 metrov. Mika pa ga tudi skok v daljino, ki ga načrtuje na OI 2012 v Londonu.

Objavljeno
30. oktober 2009 14.27
P. Z.
P. Z.
Nairobi - Olimpijski in svetovni prvak v šprintu Usain Bolt načrtuje, da bi v prihodnji sezoni poskusil postaviti še svetovni rekord na 400 metrov. Na novinarski konferenci v Keniji je izjavil, da je njegov največji cilj, da bi postal legenda, potem ko je tako na OI v Pekingu kot na SP v Berlinu izboljšal svetovna rekorda na najkrajših razdaljah.

»V prihodnji sezoni bom skušal delati to, kar sem v tej, zmagovati na prvenstvih, postavljati rekorde in se morda preizkusiti tudi na 400 metrov,« je dejal 23-letni Jamajčan, ki je priznal tudi, da ga mika skok v daljino. Bolt je že prej izjavil, da bi rad na OI v Londonu 2012 nastopil v štirih disciplinah.

Bolt se je sicer med bivanjem v Keniji odločil, da bo posvojil najhitrejšo kopensko žival, mladička geparda. Kot kaže, hrepeni po tem, da ga končno nekdo premaga ...