Bolt tudi v daljino?

Olimpijski in svetovni prvak v tekih na 100 in 200 metrov Jamajčan Usain Bolt je svoje navijače nekoliko presenetil z napovedjo, da si v prihodnosti želi poskusiti še v eni disciplini, skoku v daljino.

Objavljeno
27. avgust 2009 20.31
An.B./STA
An.B./STA
Zürich - Najboljši sprinter na svetu, olimpijski in svetovni prvak v tekih na 100 in 200 metrov Jamajčan Usain Bolt je nekoliko presenetil svoje navijače z napovedjo, da si v prihodnosti želi poskusiti še v eni disciplini, skoku v daljino.

 

Na prizorišču petkove tekme za zlato ligo v Zürichu je Bolt pojasnil, da gre bolj za zabavno zamisel in da za zdaj še ne načrtuje resnih treningov v tretji disciplini. "Vsekakor si želim poskusiti tudi skok v daljino. Mislim, da bi bil lahko kar uspešen. Že nekaj časa se poigravam z mislijo o nastopih tudi v tej disciplini," je dejal največji atletski zvezdnik na svetu.

 

Rekord Američana Mika Powella iz leta 1991, ko je preskočil 895 centimetrov, bo tako še nekaj časa ostal v veljavi. Bolt sicer ni izključil možnosti, da bi se v skoku v daljino pomeril že na naslednjih olimpijskih igrah v Londonu 2012, a natančnega časovnega načrta še ni izdelal. "Morda se bom s skokom v daljino začel bolj resno ukvarjati potem, ko me bodo tekmeci v teku malo bolj dohitevali. Vsekakor bo pred upokojitvijo čas tudi za to," se je pošalil Bolt in zatrdil, da uradno še nikoli in skakal, tako da tudi ne ve, kakšen je njegov osebni rekord.