Bolt želi biti nesmrten

Potem ko je jamajški šprinter Usain Bolt na svetovnem prventstvu v Berlinu tako na 100 kot na 200 metrov svoja svetovna rekorda izboljšal za 11 stotink sekunde, si je danes za 23. rojstni dan privoščil še malo samohvale.

Objavljeno
21. avgust 2009 13.29
P. Z.
P. Z.
Berlin - Usain Bolt je povedal, da se približuje glavnemu cilju - da bi postal šprinter, ki ga ne bodo nikdar pozabili. "Vedno pravim, da želim postati legenda. Ne razmišljam o rekordih. Sebe ne izpostavljam nobenemu pritisku. Vem, kaj mi je storiti in to tudi storim. Dobro sem poskrbel zase in sem zelo vesel," je ob rojstnem dnevu novinarjem izjavil najhitrejši mož vseh časov, ki je včeraj 200 metrov pretekel v 19 sekundah in 19 stotinkah.

Na olimpijskih igrah v Pekingu je osvojil tri zlate kolajne, na SP v Berlinu že dve, vsakič je postavil nov svetovni rekord. Na olimpijskem štadionu v Berlinu se je na OI 1936 v zgodovino za vedno zapisal Jesse Owens, ki je osvojil štiri zlate kolajne, od tega tri v šprintu. Bolt bo lahko trojček zbral v nedeljo, ko bo član jamajške štafete na 4 x 100 metrov.

Bolta ne zanimajo razmišljanja tistih, ki ne verjamejo, da so njegovi uspehi plod trdega dela in namigujejo na zlorabo dopinga. "Nič me ne skrbi. Niti me takšne stvari užalijo. Zavedam se, da je to neizogiben del športa in atletike še posebej." Na vprašanje, ali bi si želel odlikovanja britanske kraljice Elizabete, je odgovoril: "Rekel bom samo, da bi bila to zares velika stvar. Sir Usain Bolt. Sliši se zelo lepo."