Borivoje Lučić na čelu Interblocka

Na mesto trenerja pri slovenskem prvoligašu Interblocku, potem ko je pred dnevi zapustil Igor Benedejčič, prihaja Borivoje Lučić, ki je doslej v ljubljanskem kolektivu skrbel za mladinski pogon.

Objavljeno
22. oktober 2009 21.30
Borivoje Lučić bo na ajdovski klopi nasledil Bojana Prašnikarja
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Ljubljana - Potem ko je pred dnevi Igor Benedejčič zapustil mesto trenerja pri slovenskem prvoligašu Interblocku, je ljubljanski klub danes razkril ime njegovega naslednika. Prvi strokovni mož Interblocka je postal Borivoje Lučić, ki je doslej v ljubljanskem kolektivu skrbel za mladinski pogon.

"Sem del projekta kluba že več kot eno leto in lahko rečem, da mi je čast prevzeti člansko ekipo, ne glede na situacijo v kateri se nahajata v tem trenutku tako klub kot sama ekipa. Ker vem, da se je delalo kakovostno in še posebej, ker ima ekipa potencial za napredek. V njej so mladi igralci, za katere sem prepričan, da lahko nosijo breme nastopanja v elitnem razredu. Od njih pričakujem maksimalno resnost in ambicioznost. Morajo pokazati, da rezultati in igre, ki so jih kazali v mladinskih selekcijah, niso bili slučajni in da so sposobni prevzeti odgovornost takoj. Vsi starejši, ki bodo ostali, pa morajo s svojimi izkušnjami in umirjenostjo pomagati mlajšim, da dajo svoj maksimum," je dejal nekdanji nogometaš Primorja.

 

"Od torka, ko smo se razšli z Igorjem, je bil Borivoje naša edina izbira. Pogovorila sva se, predstavil sem mu novo vizijo kluba in vse težave, s katerimi se srečujemo v tem trenutku. Dobil je dva dni časa, da razmisli in pripravi svoj pogled na nadaljnjo pot. Danes smo se pogovorili o vsemu in se dogovorili, da z jutrišnjim dnem prevzema vodenje članske ekipe. Odločitev ni kratkoročna. Pogodba, ki jo je imel z nami do konca sezone 2011/12, ostaja veljavna, seveda z aneksom 'o napredovanju'. Želel je zadržati celotno dosedanje strokovno vodstvo, s katerim se je danes tudi prvič sestal. Njegovo mesto trenerja mladinske ekipe bo prevzel Agron Šalja, ki je trenutno že deloval kot pomočnik, tako v članski kot tudi mladinski ekipi. Verjamem, da vsaka, še tako težka in nepredvidljiva situacija vedno nosi v sebi tudi priložnost novega zagona. In prepričan sem, da bo takšna tudi naša zgodba," pa je povedal športni direktor kluba Nenad Protega.