Božič deseti na 17. etapi Vuelte

Zmagovalec 17. etape dirke po Španiji je Francoz Anthony Roux. Lep uspeh je dosegel Borut Božič z desetim mestom. V skupnem seštevku Vuelte še naprej vodi domačin Alejandro Valverde.

Objavljeno
16. september 2009 19.50
Ti. K./STA
Ti. K./STA

Toledo - Zmagovalec 17. etape dirke po Španiji je Francoz Anthony Roux (Francaise de Jeux). Lep uspeh je dosegel Borut Božič (Vacansoleil) z desetim mestom, medtem ko je bil Tadej Valjavec (AG2R) 50. Oba slovenska kolesarja sta čez ciljno črto peljala v času zmagovalca. V skupnem seštevku Vuelte še naprej vodi domačin Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne).


Roux je za nekaj več kot 193 km dolgo etapo od Ciudad Reala do mesta Talavera de la Reina porabil 4 ure, 28 minut in 14 sekund. Za njim sta v cilj prikolesarila rojak William Bonnet (Bbox Bouygues Telecom) in Nemec Andre Greipel (Columbia). Tudi tokrat je etapa bila pisana na kožo predvsem sprinterjem. Na vrhu po 17. etapi ni bilo zaznati sprememb, kar je predvsem dobra novica za Španca Valverdeja, ki se mu v nedeljo v Madridu nasmiha zmaga na tokratni španski pentlji.

Slovenska kolesarja sta po današnji etapi nekoliko napredovala. Valjavec, ki se mu zdravstveno stanje izboljšuje, je tako skupno 39., medtem ko je Božič, ki ga je znova pestil preslab položaj pred sklepnim sprintom, po današnji etapi v skupnem seštevku 107.

Pred etapo sta se poslovila Alessandro Ballan in Damiano Cunego (oba Lampre), ki se sploh nista pojavila na startu in sta odstopila z dirke, ker se želita čim bolje pripraviti za svetovno prvenstvo. "V ubežni skupini smo pet kilometrov pred ciljem začeli napad. Ko se mi je ponudila priložnost, sem jo zagrabil in prehitel Maaskanta. Za njim sem trenutek 'počival' in nato 500 m pred ciljem dal vse od sebe. Zelo sem vesel," je ob uspehu kariere strnil vtise Roux.