Bradley: Po Jesenicah je vse drugo nagrada

Zadnje odštevanje se začenja. Pred hokejisti Jesenic sta le še dve pripravljalni tekmi, prva drevi v Celovcu proti KAC (ob 19.15), nakar se bo natanko čez en teden začela nova avstrijska prvenstvena sezona.

Objavljeno
04. september 2009 14.21
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Jesenice - Optimizma je na Gorenjskem iz dneva v dan več, botruje mu kajpak presenetljivo prvo mesto v poletni ligi, povrhu bo danes na celovškem ledu nastopil tudi kapetan Tomaž Razingar, ki ga nazadnje na blejskem tekmovanju ni bilo.

»Tako kot javnost sem tudi sam presenečen nad zmago našega moštva v poletni ligi, a očitno takšen razplet ni naključen. Ekipa je res zavzeto vadila in če je blejska bera prispevala še k zmagovalni miselnosti za v prihodnje, smo res lahko optimisti. Četudi gre danes v Celovcu zgolj za tekmo prestižnega značaja, bi spet rad videl igro na zmago. Moramo se privaditi odločnemu pristopu tudi na gostovanjih,« razmišlja športni direktor Zvone Šuvak in ob namigu o prihodu novih okrepitev v Podmežaklo pravi: »Proračun smo morali glede na prejšnjo sezono krepko znižati in moštva, ki ga imamo zdaj, do prvenstvenega štarta ne bomo več krepili. Bomo pa videli, kako se bo zgodba sukala v naslednjih mesecih

Tudi novi trener »železarjev« Ildar Rahmatulin je večinoma zadovoljen s prikazanim pristopom moštva. »Analiza tekem poletne lige mi je razgrnila spoznanje o majhnem številu ploščkov v naši mreži. S čvrsto obrambo bomo poskusili tudi v prihodnje,« pravi prvi mož stroke gorenjske ekipe. Zanj je kajpak zelo pomembno, da je en teden pred štartom sezone v odprtem avstrijskem prvenstvu seznam poškodovanih prazen, moštvu se je po bolečinah v hrbtu vrnil Tomaž Razingar. »Lahko se le zahvalim naši zdravniški oskrbi, ker mi je v nekaj dneh odpravila težave,« pravi kapetan, pred katerim je kajpak nova sezona potrjevanja. Prvega mesta na Bledu pa se nihče ne bo več spomnil, ko se bo pod avstrijsko streho začelo zares.

Z željo po uvrstitvi v končnici in koraku več od dosedanjih – nastopu v polfinalu …

Bradley razjezil Jeseničane

Poseben motiv za jeseniške hokejiste je sprožil tudi njihov nekdanji trener Doug Bradley, zdaj športni direktor Medveščaka, novega člana odprtega avstrijskega DP. Na novinarski konferenci je namreč v hrvaški metropoli spregovoril o ciljih in načrti. O premieri (11. t. m.), ko bodo prav Jeseničani gostovali na zagrebškem ledu, je dejal: »Še posebej rad bi se veselil zmage proti svojemu nekdanjemu klubu.« Nato je še odgovoril na vprašanje o prvih vtisih bivanja v Zagrebu. »Zagreb kot mesto? Nazadnje sem bil na Jesenicah in kamorkoli bi se preselil od tam, bi bila to zame nagrada …«