Brez Bena Udriha na EP!

Slovenska košarkarska reprezentanca na bližnjem EP ne bo mogla računati na odličnega branilca Bena Udriha. Na včerajšnji pripravljalni tekmi v Nemčiji si je poškodoval stransko vez v kolenu.

Objavljeno
03. september 2009 17.06
P. Z.
P. Z.
Ljubljana - Slovenski organizator igre Beno Udrih, ki si je na sredini pripravljalni tekmi proti Nemčiji poškodoval koleno, ne bo odpotoval na evropsko prvenstvo, saj so preiskave z magnetno resonanco v Karlsruheju pokazale, da ima poškodovano stransko vez levega kolena. Poškodba zahteva tri tedne zdravljena in terapije. Na Poljsko bo namesto Bena Udriha odpotoval Jaka Klobučar, Udrih in Gašper Vidmar pa se bosta v petek vrnila v Slovenijo, je na svojih spletnih straneh zapisala KZS.

Zaradi poškodbe je tabor slovenske reprezentance že prej zapustil Saša Vujačič, še vedno pa je vprašljiv nastop kapetana Matjaža Smodiša. Slovenija bo danes odigrala še eno tekmo proti Nemčiji, nastope na EP pa bo začela v ponedeljek proti Veliki Britaniji.

Temeljiti zdravniški pregledi poškodovanega kolena slovenskega košarkarskega reprezentanta Bena Udriha so potrdili zle slutnje. Zaradi natrganih stranskih vezi v levem kolenu bo moral branilec Sacramento Kings počivati najmanj tri tedne, tako da ne bo mogel pomagati slovenski reprezentanci na EP, ki se na Poljskem začne v ponedeljek.

Beno Udrih, ki se je poškodoval na sinočnji tekmi v Bonnu proti Nemčiji (spodrsnilo mu je na spolzkem parketu), bo tako namesto v Varšavo odpotoval nazaj v Slovenijo oziroma k fizoterapevtu Sašu Vogrinu v Lenart, na njegovo mesto pa bo vskočil 22-letni branilec Uniona Olimpije Jaka Klobučar.

"Zelo mi je žal, da ne bom odpotoval na evropsko prvenstvo. Očitno mi ta niso usojena. A jaz še vedno verjamem v te fante. Imajo dovolj kakovosti, da naredijo odmeven rezultat. Cilji morajo ostati isti, jaz pa upam, da se bom reprezentanci znova pridružil prihodnje leto na svetovnem prvenstvu v Turčiji," je dejal Beno Udrih.

27-letnemu Celjanu nastopi na evropskih prvenstvih očitno niso usojeni. Zaradi poškodbe kolena je moral izpustiti tudi evropsko prvenstvo leta 2005 v Beogradu, zanimivo naključje pa je, da se je tudi tedaj poškodoval tik pred odhodom v Srbijo in Črno goro. Beno Udrih je doslej nastopil le ne EP 2001 v Turčiji, ki ga je Slovenija končala na neslavnem 15. mestu.

Za slovensko reprezentanco, ki jo danes v Karlsruheju čaka še ena tekma proti Nemčiji (19.00), zadnja v pripravljalnem obdobju, je to hud udarec in izguba. Po Sašu Vujačiču, ki ga je trener Jure Zdovc prejšnji teden črtal s seznama za EP, je tako odpadel še drugi igralec iz lige NBA.

Barve Slovenije na EP bodo zastopali: Goran Dragić (Phoenix Suns), Jaka Lakovič (FC Barcelona), Domen Lorbek (brez kluba), Jaka Klobučar (Union Olimpija), Samo Udrih (Estudiantes Madrid), Goran Jagodnik (brez kluba), Boštjan Nachbar (Efes Pilsen), Primož Brezec (Philadelphia 76'ers), Jurica Golemac (brez kluba), Erazem Lorbek (FC Barcelona), Uroš Slokar (brez kluba) in Matjaž Smodiš (CSKA Moskva).