Brez trepeta v sredinih tekmah

V severnoameriški hokejski ligi NHL je zanesljivih že 11 potnikov od 16, nobena od sredinih tekem pa ni odločala o kakšnem novem moštvu v končnici.

Objavljeno
05. april 2007 12.10
Atlanta - V severnoameriški hokejski ligi NHL se izteka redni del sezone. Zanesljivih je že 11 potnikov od 16, nobena od sredinih tekem pa ni odločala o kakšnem novem moštvu v končnici. V Atlanti je gostitelje, ki so že zanesljivo v drugem delu sezone, premagal Washington, že nekaj časa brez možnosti za končnico, s 3:2. Z enakim izidom pa se je po kazenskih strelih končal dvoboj med vodilnima ekipama pacifiške skupine San Josejem in Anaheimom, ki jima prav tako že dolgo ni več treba trepetati za nadaljevanje sezone.

Washington je v Atlatni dosegel zmago zgolj prestižnega pomena, saj se je moštvo iz prestolnice kljub nizu šestih uspehov prebudilo prepozno, da bi še lahko upalo na končnico. Aleksander Ovečkin je dosegel dva zadetka za zmagovalce, vratar Washingtona Brent Johnson, ki je na tekmi zbral 30 obramb, pa je zdržal tudi zadnjih 44 sekund, v katerih so domači igrali z dvema hokejistoma več. Atlanta je klub porazu obdržala prvo mesto v jugovzhodni skupini s 93 točkami.

Enak izid kot v Atlanti sta dosegli moštvi Anaheima in San Joseja, le da je odločitev padla šele po kazenskih strelih. Obračun vodilnih v pacifiški skupini so bolje začeli Racmani, saj so z zadetkoma Andyja McDonalda in Scotta Niedermayerja v prvi tretjini povedli z 2:0, a so Morski psi z enako mero vrnili v drugi, uspešna sta bila Scott Hannan in Steve Bernier. Pol minute pred koncem rednega dela so imeli domači na ledu igralca več, toda v podaljšku so bile moči izenačene. Trener gostov Ron Wilson, tudi nekdanji trener finskega zvezdnika domače ekipe Teemuja Selanneja, je zahteval pregled njegove palice, pri katerem so ugotovili, da ne ustreza pravilom, in Selanne je moral na kazensko klop. Gola v dodatnem delu nato ni bilo, pri izvajanju kazenskih strelov pa sta bila najbolj natančna Jonathan Cheechoo in Ryane Clowe ter dve točki zagotovila San Joseju, ki pa je vseeno ostal na drugem mestu za Anaheimom s točko zaostanka.