Brezec in Nachbar z zmago končala leto

Slovenska košarkarska reprezentanta Primož Brezec in Boštjan Nachbar sta leto 2006 v severnoameriški profesionalni ligi končala zmagoslavno.

Objavljeno
31. december 2006 12.47
Primož Brezec
New York - Slovenska košarkarska reprezentanta Primož Brezec in Boštjan Nachbar sta leto 2006 v severnoameriški profesionalni ligi (NBA) končala zmagoslavno. Brezčevi Charoltte Bobcats so v gosteh predvsem po zaslugi Adama Morrisona, ki je s 30 točkami dosegel osebni rekord, s 113:102 premagali Indiano - slovenski center je v 19 minutah dosegel devet točk in zbral šest skokov, Nachbarjev New Jersey pa je bil doma s 100:92 boljši od Minnesote, Slovenec je k zmagi v 17 minutah prispeval pet točk in skok.

Rezultatsko je bil manj uspešen Rašo Nesterovič, njegov Toronto je brez pomoči Uroša Slokarja s 104:110 izgubil v Memphisu. A najbolje plačani slovenski košarkar se nima česa sramovati, saj je odigral eno od boljših letošnjih tekem. Na parketu je prebil 34 minut, v katerih je dosegel 13 točk, do dvojnega dvojčka pa mu je zmanjkal le en skok. Za goste je bila usodna prva četrtina, ki so jo izgubili z 21 točkami razlike (39:18). Pozneje so se sicer zbrali, zmanjševali zaostanek, a za preobrat jim je zmanjkalo časa. Za zmago Memphisa, ki je prekinil niz pet zaporednih porazov, sta najbolj zaslužna Mike Miller in Španec Pau Gasol, ki sta dosegla 27 oziroma 22 točk, pri Torontu jih je Morris Peterson dosegel 19.

Pravo katastrofo so doživeli branilci naslova, igralci Miamija. Orlando jih je povsem ponižal, na semaforju je na koncu kazalo 97:68. Potop prvakov, ki so tudi tokrat nastopili brez zvezdnikov Dwayna Wada in Shaquilla O'Neala, se je začel v drugi četrtini, v kateri so dosegli le deset točk. Dallas je New Orleans Hornets premagal že dvajsetič zapored (Hornets so zadnjič zmagali leta 1999), njegova zmaga pa je že deveta zaporedna in je trenutno najuspešnejše moštvo lige. S prepričljivimi igrami nadaljuje tudi Utah, tokrat je doma z desetimi točkami razlike odpravil Portland. Sedem domačih igralcev je doseglo vsaj osem točk - z 20 je bil najbolj učinkovit Mehmet Okur, medtem ko so imeli gosti le enega razpoloženega igralca, Zacha Randolpha. Dosegel je 34 točk in zbral 13 skokov. Za Randolpha je to že osma zaporedna tekma z več kot 30 točkami in desetimi skoki, za Portland pa je to slaba tolažba.