Brezec nemočen proti O'Nealu

Edini Slovenec, ki se je veselil zmage v ligi NBA, je bil Saša Vujačić. Los Angeles Lakers so v gosteh premagali Atlanto, toda slovenski branilec kakšne vidnejše vloge ni igral.

Objavljeno
06. februar 2007 11.30
Saša Vujačič je zadel odločilno trojko za zmago Lakersov
New York - Od devetih ponedeljkovih tekem v ameriški profesionalni košarkarski ligi (NBA) je bil najbolj razburljiv obračun v Philadelphii, kjer je gostovalo moštvo Boštjana Nachbarja, New Jersey Nets. Zmagovalca je odločil podaljšek, v katerem so imeli več zbranosti domači, ki so zmagali s 100:98. Nachbar je v 17 minutah dosegel 12 točk in zbral tri skoke.

Mrežice so v tretji četrtini vodile za 11 točk in videti je bilo, da se bo obračun atlantskih ekip končal v njihovo prid. A domači, predvsem Andre Iguodala, se s tem niso strinjali. Prevzeli so pobudo, povedli, zbranosti pa jim ni odvzela niti trojka Eddieja Housea, s katero je New Jerseyju priboril podaljšek. V izenačenih dodatnih minutah so imeli boljše živce gostitelji, Nachbar in kolegi so morali tako še drugič v dveh dneh parket zapustiti sklonjenih glav, obakrat po podaljšku. Igoudala je bil najboljši igralec tekme, dosegel je 23 točk, prispeval 15 podaj (osebni rekord) in zbral še sedem skokov.

Vrnitev Velikana prinesla zmago Miamiju

Nov poraz je zabeležil Charlotte, tudi zaradi slabše predstave Primoža Brezca, ki ni prav nič z veseljem sprejel novice, da se je na igrišča vrnil velikan Miamija Shaquille O'Neal. Brezec je v slabih 20 minutah dosegel le dve točki, pod košem pa pobral štiri žoge. Vprašanje zmagovalca je bilo rešeno že v prvem delu, v katerem je blestel prav O'Neal, ki je dosegel 19 točk. Do konca je dodal le še tri in moral naziv najboljšega strelca prepustiti Dwaynu Wadeu, ki je bil boljši za pet košev.

Los Angeles Lakers uspešni v gosteh

Edini Slovenec, ki se je v ponedeljek veselil zmage v ligi, je bil Saša Vujačić. Los Angeles Lakers so v gosteh premagali Atlanto, toda slovenski branilec kakšne vidnejše vloge ni odigral. Trener Phil Jackson mu je namenil osem minut, v katerih je dosegel štiri točke. Čeprav je bila končna razlika Jezernikov le sedem točk, vprašanja, kdo bo dobil tekmo, praktično ves čas tekme ni bilo. Domači so vodili le na začetku tekme, Los Angeles pa je pozneje predvsem po zaslugi Kobea Bryanta (27 točk) uspešno nadzoroval potek.

Phoenix še naprej diha za ovratnik vodilnemu Dallasu

Ponedeljkov derbi so odigrali v Denverju, kjer je gostoval drugouvrščeni Phoenix in zabeležil novo zmago, s katero še bolj diha za ovratnik vodilnemu Dallasu. Po prvem polčasu ni kazalo na tak razplet, saj ga je Denver dobil za devet točk. V drugem delu je stvari v svoje roke vzel Carmelo Anthony in do konca prišel do trojnega dvojčka, prvega v karieri. V svojo statistiko je vpisal 31 točk, deset skokov in deset asistenc. Ni pa bil najboljši strelec tekme, na nasprotni strani je Amare Stoudemire dosegel 36 točk.

Najučinkovitejši ponedeljkov igralec iz vrst Washingtona

Najučinkovitejši ponedeljkov igralec prihaja iz vrst Washingtona. Caron Butler, ki je uspešno nadomestil nekoliko manj razpoloženega Gilberta Arenasa (16 točk), je Seattlu "nasul" 38 točk in bil z osebnim rekordom najbolj zaslužen za zmago 118:108. Podobne zasluge si pri Houstonu lasti Tracy McGrady. Pri ponižanju Minnesote (105:77) je sodeloval z 32 točkami, 16 jih je dosegel v tretji četrtini.

Ostali izidi:

Atlanta Hawks - Los Angeles Lakers 83:90
(Saša Vujačič 8 minut, 4 točke za L.A. Lakers)
Indiana Pacers - Golden State Warriors 98:113
Philadelphia 76ers - New Jersey Nets 100:98 (podaljšek)
(Boštjan Nachbar 17 minut, 12 točk, 3 skoki za New Jersey)
Washington Wizards - Seattle SuperSonics 118:108
Miami Heat - Charlotte Bobcats 113:93
(Primož Brezec 20 minut, 2 točki, 4 skoki za Charlotte)
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 105:77
Denver Nuggets - Phoenix Suns 108:113
Utah Jazz - Chicago Bulls 100:95
Sacramento Kings - New orleans Hornets 105:99