Brezec s soigralci ugnal Vujačiča

Ekipa Carlotte Hornets je v košarkarski ligi NBA po treh podaljških premagala Los Angeles Lakers. Primož Brezec je zbral pet točk, na drugi strani pa je Aleksander Vujačič dosegel štiri točke.

Objavljeno
30. december 2006 12.38
Primož Brezec
New York - Ekipa Carlotte Hornets je v severnoameriški košarkarski ligi NBA po treh podaljških premagala Los Angeles Lakers s 133:124. Primož Brezec je v 11. minutah zbral pet točk ter po 1 skok in podajo, na drugi strani pa je Aleksander Vujačič v 13. minutah dosegel štiri točke in dva skoka. Toronto Raptors je doma izgubil z ekipo Chicago Bulls s 97:107; Radoslav Nesterovič je v 30. minutah nanizal 10 točk, osem skokov in 3 podaje za ekipo Toronta, za katero Uroš Slokar znova ni igral. Miami Heat je doma izgubil z ekipo New Jersey Nets z 81:91, Boštjan Nachbar pa je v 28. minutah za zmagovalce dosegel osem točk, tri skoke in dve podaji.

Pred svojimi navijači so slavili še Washington Wizzards z ekipo Orlando Magic s 122:111, Cleveland Cavaliers z moštvom Milwaukee Bucks s 109:89, New Orleans Hornets ekipo Denver Nuggets z 99:89, Minnesota Timberwolves z ekipo Seattle SuperSonics s 101:82, Houston Rockets z Atlanto Hawks s 94:68, Phoenix Suns z moštvom New York Knicks s 108:86, Los Angeles Clippers z ekipo Sacramento Kings s 102:93 in Golden State Warriors z moštvom Boston Celtics s 110:100. Doma sta klonili ekipi Portland Trail Blazers s Philadelphio 76ers s 95:98 in Detroit Pistons z Indiano Pacers z 92:93.

Razpoloženi Kobe Bryant z 62 točkami ni bil dovolj za zmago Jezernikov. Emeka Okafor je z 22 točkami in predvsem 25 skoki, kar je rekord Charlotte, s soigralci v zadnjem podaljšku prevesil tehtnico na stran predzadnje ekipe lige. "Navijači so uživali v predstavi Bryanta, za nas pa je najpomembnejše, da smo kljub njegovi izjemni igri po treh zaporednih porazih končno zmagali," je po šele osmi zmagi Bobcatsov v tej sezoni dejal Gerald Wallace , z 28 točkami prvi strelec zmagovalcev. Uspešno so mu pomagali Okafor, rezervist Matt Carroll (27 točk) in Raymond Felton (22 točk, 15 podaj). Bryant je iz igre metal 22:45, toda v zaključku tekme je napravil dve nepotrebni osebni napaki, ki so njegovo moštvo dokončno oddaljili od zmage.

Sonca so na krilih Steva Nasha in Raje Bella (po 20 točk) dosegla 17. zmago na zadnjih devetnajstih tekmah. Igralci iz ameriške prestolnice so sami na čelu jugovzhodnega dela lige po zmagi v obračunu vodilnih ekip skupine. Za zmagovalce je Gilbert Arenas nanizal 36 točk, Antawn Jamison pa 25 in 11 skokov. Keyon Dooling je ob zvoku sirene zgrešil odločilni met za zmago Orlanda, Dooling pa je bil skupaj z Dwightom Howardom in Turkom Hedom Turkoglujem z 20 točkami prvi strelec moštva. Mrežice so z Vincom Carterjem (23 točk) zmago praktično dosegli v tretji četrtini z delnim izidom 21:0. Serijo šestih zmag Bucksov je končalo sedem trojk Donyella Marshalla (29 točk) in napadalni učinek LeBrona Jamesa (32 točk). Devet desetink pred koncem tekme je zadeti prosti met Darrella Armstronga Indiani, za katero je največ pokazal Jermaine O'Neal (25 točk, 13 skokov), prinesel zmago. Toronto že petnajstič zapored ni slavila v dvoboju z Biki, ki jih je tokrat vodil Luol Deng (25 točk) z 19 točkami v drugem polčasu. Clippersi so končali črno serijo štirinajstih porazov s Kralji, ki so v dvoboju teh dveh ekip zadnjič izgubili 18. januarja 2003. Košarkarjem Minnesote je uspelo zaustaviti prvega strelca Seattla Rayja Allena (14 točk, najmanj v sezoni), še bolj uspešni pa so bile v obrambi Rakete, saj so košarkarji Atlante dosegli le 68 točk. Hornetsi so po zmagi z Denverjem končali niz treh porazov, ekipa Golden State Warriors pa je z Baronom Davisom (27 točk) in Francozom Mickaelom Pietrusom (26 točk) Keltom prizadejala peti zaporedni poraz. Philadelphia si kljub presenetljivi zmagi v Portlandu s Hornetsi deli predzadnje mesto v ligi.