Briatore zahteva milijon evrov odškodnine

Dosmrtno suspendirani iz formule 1 Flavio Briatore od Mednarodne avtomobilistične zveze zahteva milijon evrov odškodnine zaradi škode, ki mu jo je povzročil škandal z namernim trčenjem Renaulta na lanski VN Singapurja.

Objavljeno
12. november 2009 11.28
P. Z.
P. Z.
Pariz - Nekdanji šef Renaulta Flavio Briatore se je na pariškem sodišču pritožil na dosmrtno prepoved opravljanja funkcij v formuli 1, ker naj bi Nelsonu Piquetu naročil, naj se zaleti v zaščitno ogrado in s tem omogoči zmago moštvenemu kolegu Fernandu Alonsu.

Osramočeni Italijan trdi, da FIA ni upoštevala pravil in da je bila njena odločitev protipravna. Briatore želi, da se mu kazen ukine, hkrati pa zahteva najmanj milijon evrov odškodnine zaradi blatenja njegovega dobrega imena, piše britanski časnik Guardian, ki se sklicuje na sodno dokumentacijo.

Nekdanji voznik Renaulta Piquet je trdil, da mu je Briatore naročil, naj se zaleti. Briatore, ki je zaradi afere odstopil z vrha francoskega moštva, je bil zatem kaznovan z dosmrtno prepovedjo delovanja v formuli 1. Glavni inženir Renaulta Pat Symonds je dobil petletni suspenz. Kot navaja omenjeni časnik, se bo pritožil tudi Symonds in trdil, da je bilo zaslišanje na svetu za motošport pravna farsa.

Briatore bo trdil, da je bil nekdanji predsednik FIA Max Mosley zaslepljen zaradi osebnega maščevanja. »Oseba, ki je opravila preiskavo je tudi izrekla sodbo.  Mosley je prevzel vlogo tožnika, preiskovalca in sodnika,« piše v tožbi. Letos sta bila Briatore, ki je deloval v imenu moštev (FOTA), in Mosley, pogosto na nasprotnih bregovih.