Briljantni Anže Kopitar kraljuje na vrhu

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar tudi po preboju na vrh najučinkovitejših igralcev v NHL ne počiva na lovorikah. Njegov Los Angeles je premagal Columbus s 6:2, 22-letni Hrušičan pa je k zmagi prispeval dva gola.

Objavljeno
26. oktober 2009 09.46
Ka. Ž., P. Z., STA
Ka. Ž., P. Z., STA
Los Angeles - Los Angeles Kings so v noči na ponedeljek vknjižili novo zmago, že četrto zapored. Moštvo Columbus Blue Jackets so v svojem  Staples Centru ugnali s kar 6:2, edini Slovenec v ligi NHL pa je k zmagi prispeval dva gola.

Anže Kopitar je prvič zadel v šesti minuti prve tretjine, drugič pa je nasprotnikovo mrežo zatresel v 19. minuti druge tretjine. "Vsi smo prispevali k nocojšnji zmagi. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali," je bil po dvoboju zadovoljen Kopitar, ki si je tudi na tokratni tekmi prizadeval za tretji zadetek, "a ga nocoj nismo potrebovali. Upam, da se mi bo 'hat-trick' posrečil že na naslednji tekmi," je še dodal slovenski reprezentant, ki je postal prvi hokejist v ligi, ki je v novi sezoni zbral deset zadetkov.

Kopitar po 12 odigranih tekmah z 21 točkami (deset zadetkov in 11 podaj) ostaja trdno na prvem mestu lestvice najboljših hokejistov, s po 17 točkami pa mu sledita dvakratni MVP Alex Ovečkin (Washington Capitals) z 10 ter Joe Thornton (San Jose Sharks) z 12 odigranimi tekmami.

Kopitarjev niz uspehov onstran Atlantika je zares sijajen. Ko ne trese mrež, je izjemno učinkovit podajalec, nato pa znova zabija gole, s čimer je že po sobotni tekmi prevzel vodstvo na lestvici najbolj koristnih igralcev. Kopitar je v četrtek v dvoboju proti Dallasu prvič dosegel "hat-trick", v soboto je pri zmagi Kraljev proti Phoenixu prispeval tri podaje, v nedeljo pa je zbral še dva zadetka.

Kralji na tretjem mestu v ligi

Izjemnega začetka sezone pa ne beleži le imenitni Kopitar, zelo dobro so v redno sezono vstopili tudi njegovi Kralji, ki so se po 12 odigranih dvobojih z osmimi zmagami in 16 točkami zavihteli na vrh pacifiške skupine ter v zahodnem delu lige prevzeli drugo mesto z dvema točkama za najboljšo ekipo Colorado Avalanche.

Kralji so se očitno zelo resno zlotili uresničevanja cilja, da se po letu 2002 končno prebijejo v končnico za Stanleyjev pokal. V NHL so trenutno na tretjem mestu, za Pittsburghom in Coloradom.

Kralji so se veselili že četrte zaporedne zmage. Vodstvo jim je v šesti minuti priigral Slovak Michal Handzuš, manj kot minuto pozneje se je v statistiko strelcev prvič vpisal edini Slovenec. Kopitar je mojstrsko sprožil z razdalje, potem ko mu je plošček podal Davis Drewiske.

Columbus brez možnosti

Los Angeles je brezkompromisno odprl tudi drugo tretjino, ko je v šesti minuti zadel Jarret Stoll za visoko vodstvo s 3:0. Modri jopiči so visoko razliko znižali v 15. minuti, ko je prvi v vrsti Columbusa zadel Antoine Vermette, a je v zadnji minuti druge tretjine znova natančno posredoval Hrušičan, ko so se pred vrati z obrambo Columbusa poigrali Kopitar, Stoll in Drew Doughty.

Vodstvo Kraljev je v deseti minuti zadnje tretjine na 4:2 znižal Kristian Huselius, a je nato eksplodiral Aleksander Frolov ter v šestih minutah dvakrat ugnal obrambo in vratarja Steva Masona.

Nedeljski izidi:

Los Angeles Kings : Columbus Blue Jackets 6:2
Philadelphia Flyers : San Jose Sharks 1:4
Vancouver Canucks : Edmonton Oilers 2:0