Brvarju drugi naslov v treh dneh

Biatlonci so na Pokljuki opravili s sprintersko preizkušnjo državnega prvenstva. Drugi naslov državnega prvaka v zadnjih treh dneh je brez zgrešenega strela osvojil Gregor Brvar, ki je bil najboljši že na četrtkovi posamični tekmi.

Objavljeno
31. marec 2007 17.04
Državna prvakinja je postala Andreja Mali
Pokljuka - Biatlonci so na Pokljuki opravili s sprintersko preizkušnjo državnega prvenstva. Drugi naslov državnega prvaka v zadnjih treh dneh je brez zgrešenega strela osvojil Gregor Brvar, ki je bil najboljši že na četrtkovi posamični tekmi.

Žensko vrsto je zdesetkala bolezen, nastopila bi zgolj Andreja Mali, ki pa se je nato tekmi odpovedala.

Andreja Mali odpovedala nastopu

Podoba sprinterske preizkušnje državnega prvenstva je bila slabša od pričakovane. Poleg približno 60 slovenskih tekmovalcev, teh je bilo največ v mlajših kategorijah, je na Pokljuko prispelo še 40 hrvaških tekmovalcev, ki so prav tako izvedli svoje DP, in štirje iz Bosne in Hercegovine. Ob odsotnosti najboljših slovenskih biatlonk Tadeje Brankovič in Teje Gregorin, ki imata zdravstvene težave, je za nameček zbolela še Dijana Grudiček, s čimer se je edina članica Andreja Mali, ki je sicer naslov prvakinje na posamični preizkušnji slavila že v četrtek, odpovedala nastopu.

Zmage veselil Brvar

Nekoliko bolj zanimiva je bila tekma v članski konkurenci, kjer se je drugega naslova v treh dneh veselil Gregor Brvar (Brdo). Na tekmi je manjkal eden glavnih favoritov za zmago Janez Marič, ki je okrepil svoj klub iz Logatca in na Rogli tekel med tekači na 50 kilometrov. Njegovo odsotnost je izkoristil Brvar, ki je brez zgrešenega strela za 17,7 sekunde ugnal člana SK Ihan Petra Dokla. Slednji je na streljanju stoje enkrat zgrešil in bržkone je tam prvo mesto splavalo po vodi. Tretji je bil Danilo Kodela (Kovinoplastika Lož), ki je stoje zgrešil dvakrat. Na koncu je za Brvarjem zaostal 57,7 sekunde. Četrti je bil Matjaž Poklukar (Gorje) s štirimi zgrešenimi streli, njegov klubski kolega Jože Poklukar je zgrešil trikrat in osvojil peto mesto.

"Z drugim naslovom sem zelo zadovoljen. Streljanje je bilo stoodstotno, škoda, da nisem tako streljal že sredi sezone. Vsekakor so dobri nastopi na DP dobra spodbuda za naprej, vidim, da se da dobro streljati. Žal mi je, da je manjkal Janez Marič, konkurenca je bila zato okrnjena. Žal nas je v Sloveniji le peščica biatloncev. Sam sem danes odtekel svojo tekmo in se pri tem nisem oziral na druge," je po osvojitvi drugega naslova povedal Gregor Brvar.

V nedeljo bo Pokljuka gostila še zasledovalno preizkušnjo.