Bryant drugič zapored z mejo 50 točk

Kobe Bryant je po letu 1962 postal prvi igralec severnoameriškega profesionalnega moštva Los Angeles Lakers, ki mu je na dveh zaporednih tekmah uspelo doseči mejo 50 doseženih točk.

Objavljeno
19. marec 2007 10.54
New York - Kobe Bryant je po letu 1962 postal prvi igralec severnoameriškega profesionalnega moštva Los Angeles Lakers, ki mu je na dveh zaporednih tekmah uspelo doseči mejo 50 doseženih točk. Potem ko je v petek Minnesoti nasul kar 65 točk, se je dva dneva pozneje v dvoboju z Minnesoto ustavil prav na omenjeni meji. Seveda je bil najbolj zaslužen za pomembno domačo zmago Jezernikov (109:102), ki jih je približala nastopu v končnici.

Potem ko si je Los Angeles zagotovil visoko prednost - vodil je že za 19 točk, je priložnost dobil tudi Saša Vujačić, ki pa v dobrih treh minutah ni pokazal svojega znanja. Enkrat je poskusil z metom za tri točke, a je bil nenatančen, v svojo statistiko pa je vpisal le še dva prekrška. Poleg Bryanta sta v domačem moštvu omembe vredna še Smush Parker (19 točk, sedem skokov) in Lamar Odom (16 točk, devet skokov), medtem ko je bil pri gostih najbolj učinkovit Ricky Davis, dosegel je 33 točk.

Pomembna zmaga New Yorka

Zelo pomembno zmago so zabeležili tudi igralci New Yorka, v svoji dvorani so bili boljši od Toronta, to pa predvsem po zaslugi odlične tretje četrtine, v kateri so z delnim izidom 27:5 zaostanek za dve točki spremenili v vodstvo za 20 točk. V tem in tudi zadnjem delu se je izkazal predvsem Renaldo Balkman, ki je na igrišču zamenjal poškodovanega Eddyja Curryja. Novinec je ob stoodstotnem metu dosegel 15 točk, izkazal pa se je v obrambi in tudi v skokih, saj je pod obročema pobral 12 žog. Rašo Nesterović in Uroš Slokar sta za Toronto odigrala nekaj minut, toda vidnejše vloge nista imela, čeprav je predvsem Nesterović (šest točk iz treh metov, podaja) že igral tudi slabše, a je na parketu preživel več kot devet minut. Slokar se v petih minutah ni vpisal med strelce.

Dallas ponovno pokazal premoč

Derbi vodilnih moštev obeh konferenc sta odigrala Detroit in Dallas. Svojo premoč v letošnjem prvenstvu so še enkrat dokazali gostje iz Dallasa, ki so zmagali z 92:88. Glavni krivec za to je bil domači igralec Richard Hamilton, ki je v odločilnih trenutkih zgrešil kar pet prostih metov. Domačim se je poznala tudi odsotnost Chaunceyja Billupsa, medtem ko so bili glavni igralci Dallasa spet pravi, ko je bilo to najbolj potrebno. Predvsem Dirk Nowitzki, ki je 21 od svojih 28 točk dosegel v drugem polčasu.

Orlando je v Miamiju končal serijo devetih zaporednih in 14 domačih zmag domačega moštva (97:83), Houston je v gosteh katastrofalno porazil Philadelphio (124:74), tudi Seattle je bil prepričljivo uspešen v gosteh, visoko (95:77) je ugnal Portland. Domačo zmago pa so zabeležili igralci New Jerseyja, s 101:95 so bili boljši od drugega moštva iz Los Angelesa (Clippers). Boštjan Nachbar je v 22 minutah k zmagi prispeval šest točk, šest skokov, dve blokadi in asistenco.