Bryant lovi rekord Wilta Chamberlaina

V ligi NBA je v noči na soboto ponovno blestel Bryant, ki je postal šele drugi igralec v zgodovini NBA, ki mu je mejnik 50 točk uspelo premagati na štirih tekmah zapored. Nastopili so tudi vsi slovenski igralci, ki si kruh služijo čez lužo

Objavljeno
24. marec 2007 14.20
Toronto - V severnoameriški košarkarski ligi NBA so v noči na soboto odigrali kar dvanajst tekem, nastopili pa so tudi vsi slovenski igralci, ki si kruh služijo čez lužo. Z največ točkami se je izkazal Rašo Nesterović, ki je v 26 minutah zbral devet točk, njegov Toronto pa je kar s 121:94 premagal Denver. V dresu Raptorsov je zaigral tudi Uroš Slokar in v štirih minutah zbral tri točke.


Prav tako je dobro sinoči nastopil Saša Vujačić, ki je v 18 minutah dosegel osem točk, Jezerniki iz Los Angelesa pa so v gosteh s 111:105 premagali New Orleans. Primož Brezec je v dresu Charlotte Bobcats v osmih minutah zbral dve točki in podajo, gostitelji iz Philadelphie so bili boljši s 106:97. Preostala dva slovenska reprezentanta nista imela posebnega učinka. New Jersey se je meril pri Orlandu in izgubil z 82:90, ob tem je Boštjan Nachbar v 17 minutah dosegel dva skoka in dve podaji, medtem ko v statistiko točk ni vnesel. Tudi Beno Udrih v dresu San Antonia se ni vpisal med strelce, prav tako pa v statistiko ni vnesel niti kakšnega drugega elementa igre. Kljub temu pa so njegovi Spursi za las z 90:89 ugnali Detroit.

Miami Heat nerazpoložen

V ostalih tekmah večera je Indiana presenetila očitno nerazpoložen Miami, izid je na koncu znašal 95:70. Boston je moral s 95:109 priznati premoč Dallasu, Cleveland pa je visoko z 90:68 odpravil New York. Ena tekma se je končala po podaljšku, Atlanta pa je morala kljub dodatnim minutam priznati premoč gostom iz Portlanda. Seattle je bil s 85:82 boljši od Minnesote, Los Angeles Clippers pa so visoko s 104:72 premagali Utah. Največ točk so gledalci videli na tekmi med Golden Stateom in Washingtonom, na veselje domačih navijačev več v košu gostov, saj je Golden State zmagal s 135:128.

Bryant znova čez mejnik 50 točk

V New Orleansu je znova blestel Kobe Bryant. Njegov Los Angeles je s 111:105 odpravil gostitelje. Bryant je s tem postal šele drugi igralec v zgodovini NBA, ki mu je mejnik 50 točk uspelo premagati na štirih tekmah zapored. Doslej je v prejšnjih treh srečanjih zbral po 65, 50 in 60 točk na tekmo. Omenjeni dosežek je do današnjega dne presegel le legendarni Wilt Chamberlain, ki je vsaj po 50 točk dosegel na sedmih tekmah zapored v sezoni 1961/62. Ob tokratni predstavi je Bryant mirno izvajal proste mete, zadel vseh 16, kljub temu, da so mu gledalci v dvorani z nevrotičnim mahanjem to na vsak način želeli preprečiti. V dresu New Orleansa je blestel Tyson Chandler, ki je zbral 22 točk in 22 skokov, kljub temu pa domačini zaostanka niso mogli nadoknaditi ves drugi polčas. Z 28 točkami se je pri gostiteljih izkazal še Chris Paul, ki je k temu dodal še 12 podaj.