Buffalo in San Jose v drugem krogu

Ekipi Buffalo Sabres in San Jose Sharks sta se uvrstili v drugi krog končnice hokejske lige NHL. Buffalo Sabres je ugnal New York Islanders, San Jose Sharks pa je premagal Nashville Predators.

Objavljeno
21. april 2007 12.09
Buffalo se je s skupnim izidom 4:1 v zmagah uvrstila v nadaljnje tekmovanje
New York - Ekipi Buffalo Sabres in San Jose Sharks sta se uvrstili v drugi krog končnice severnoameriške hokejske lige NHL. Buffalo Sabres je ugnal New York Islanders s 4:3 in se s skupnim izidom 4:1 v zmagah uvrstil v nadaljnje tekmovanje na Vzhodu. Na zahodnem delu je San Jose Sharks premagal Nashville Predators s 3:2 in se s 4:1 v zmagah uvrstil v drugi krog. V drugi sinočnji tekmi vzhodnega dela lige je New Jersey Devils ugnal Tampo Bay Lightning s 3:0 in vodi s 3:2 v zmagah.

Buffalo zmagal le z golom razlike

Maksim Afinogenov je v Buffalu dosegel odločilni zadetek za tretjo zaporedno zmago gostiteljev, za uvrstitev v nadaljevanje pa je bil zaslužen tudi vratar Ryan Miller. V zadnji tretjini je sicer prejel kar tri zadetke, toda v ključnih trenutkih je znova "zaklenil" svoja vrata in ubranil devet strelov zapored, od tega tudi zadnja poskusa tekmecev 12 sekund pred koncem prek Miroslava Šatana in Alekseja Jašina, ko je plošček ujel v rokavico. Pred tem je bila še dobrih 13. minut pred koncem dvoboja polna dvorana prepričana v gladko zmago svojih hokejistov, saj so vodili s 4:1. Otočani pa se niso predali in Chris Campoli je odbiti plošček šest minut in 53 sekund pred koncem poslal v mrežo za znižanje na 3:4.

San Jose se je tretjič zapored uvrstil v polfinale lige na vzhodnem delu

San Jose je prav tako zmagal le z golom razlike, s svojim drugim zadetkom pa je tretjo zaporedno uvrstitev v polfinale na vzhodnem delu lige zagotovil Patrick Marleau. Pred tem je izenačil v drugi tretjini, ko je imela njegova ekipa igralca več na ledu. Gostitelji so pred tem po zadetkih Jasona Arnotta in Vernona Fiddlerja vodili z 2:1. Vratar Martin Brodeur je z 31 obrambami najzaslužnejši za zmago New Jerseyja; dvaindvajsetič v končnicah ni prejel zadetka. Scott Gomez, ki je bil podajalec pri prvih dveh zadetkih Andyja Greena in Briana Gionte, pa je ob koncu med obupnimi poskusu tekmecev, ki so namesto vratarja na led poslali napadalca, zadel prazno mrežo. Že po koncu "vroče" tekme se je vnel pretep med igralci, izdatno pa sta napetost stopnjevala pomočnik trenerja Vragov John MacLean in trener Tampe John Tortorella, ki sta vpila drug na drugega in se zmerjala.

Izidi končnice hokejske lige NHL

- Vzhod:
Buffalo Sabres - New York Islanders 4:3
- Buffalo se je s skupnim izidom 4:1 v zmagah uvrstila v nadaljnje tekmovanje.

New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 3:0
- New Jersey vodi s 3:2 v zmagah.

- Zahod:
Nashville Predators - San Jose Sharks 2:3
- San Jose se je s skupnim izidom 4:1 v zmagah uvrstil v nadaljnje tekmovanje.