Buffalo povečal prednost v vzhodni konferenci

V derbiju vodilnih ekip vzhodne konference je Buffalo tesno s 4:3 odpravila New Jersey. Mož odločitve je bil Jochen Hecht, ki je dosegel dva gola za Buffalo.

Objavljeno
29. marec 2007 12.35
Ilya Kovalchuk, član moštva Atlanta Thrashers, pregleduje, če ima še vse zobe
Buffalo - Vodilna ekipa vzhodne konference severnoameriške hokejske lige NHL Buffalo je v sredinem derbiju tesno s 4:3 odpravila New Jersey. V derbiju vodilnih ekip vzhodne konference je bil mož odločitve Jochen Hecht. Dosegel je dva gola za Buffalo, zadnjega za zmagovalce pa je dodal Aleš Kotalik. Vragom je, potem ko so zaostajali z 2:4, še uspelo znižati izid, vendar vsega dve sekundi pred koncem, tako da je za morebitno izenačenje zmanjkalo časa. Z zmago so domači hokejisti prednost pred tekmeci na Vzhodu povečali na sedem točk, zdaj jih imajo 105, New Jersey, Pittsburgh in Ottawa pa po 98. Buffalo ostaja v boju za najboljše moštvo rednega dela lige z Nashvillom, le še ena zmaga pa ga loči od meje 50 uspehov v sezoni.

Florida do točk šele po kazenskih strelih


Vlogo najboljšega je na dvoboju Floride in Atlante prevzel Jozef Štumpel. Napadalec domače ekipe je najprej zadel v zadnji tretjini rednega dela, nato pa še odločilni kazenski strel. Zmaga v dodatnem delu igre je sicer za floridsko moštvo precejšnja redkost, v letošnji sezoni so v 18 takšnih odločitvah Panterji zmagali le štirikrat. Z dvema točkama je Florida še ohranila nekaj teoretičnih možnosti za uvrstitev v končnico, čeprav pet tekme pred koncem za osmim moštvom na Vzhodu, Montrealom, zaostaja za šest točk.

Branilcem naslova iz Caroline uvrstitev v končnico še ni uspela

Branilcem naslova iz Caroline pa uvrstitev v končnico še ni uspela. Približali bi se ji lahko z zmago proti Philadelphii, toda Letalci so bili v dobri strelski formi. Domači vratar Martin Biron je razen enega ustavil vse poskuse Caroline, ubranil pa je tudi kazenski strel. Letalci so zmago potrdili v zadnji tretjini, ko so v polno zadeli Mike Knuble, Braydon Coburn in Jeff Carter. Skrbi z nadaljevanjem sezone pa nima Anaheim, saj ima že 102 točki. Za zadnji je največji delež priskrbel novinec Dustin Penner z dvema zadetkoma proti Chicagu, zadnjega pa je dodal George Parros.

Izidi hokejske lige NHL

Buffalo Sabres - New Jersey Devils 4:3
Florida Panthers - Atlanta Thrashers 3:2 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 5:1
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 1:3