Buffalo presenetljivo izgubil proti Montrealu

V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na nedeljo na sporedu deset tekem. Toronto in Pittsburgh sta se razšla po podaljšku, s 5:4 so bili boljši kanadski gostitelji. Ostala srečanja so se končala v rednem delu.

Objavljeno
01. april 2007 12.45
Montreal - V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na nedeljo na sporedu deset tekem. Toronto in Pittsburgh sta se razšla po podaljšku, s 5:4 so bili boljši kanadski gostitelji. Ostala srečanja so se končala v rednem delu. Tako je Boston z 2:3 klonil proti Atlanti, Colorado je bil z 2:1 boljši od Minnesote, Montreal je s 4:3 presenetljivo ugnal vodilni Buffalo, New York Islanders pa so morali Ottawi priznati visok poraz z 2:5. Philadelphia je doma s 4:6 klonila proti New York Rangers, Tampa Bay je s 5:2 premagala Washington, St. Louis in Vancouver sta izgubila z 2:3, prve je ugnal Anaheim, druge pa Calgary. Nashville je bil z 2:4 slabši od Dallasa.

V Montrealu, ki je s 4:3 premagal Buffalo, je Saku Koivu svoj 20. gol dosegel na začetku zadnje tretjine, Michael Ryder pa je v prvem delu vknjižil 27. zadetek, tudi z njuno pomočjo pa je Montreal končno ugnal Buffalo. Med strelce sta se v drugi tretjini vpisala še Radek Bonk in Maxim Lapierre, Jaroslav Halak pa je ustavil 22 strelov. Za Buffalo, ki je s 107 točkami še vedno vodilna ekipa lige, so zadeli Daniel Briere, Thomaš Vanek in Dainius Zubrus.

Lecavalier dosegel že 51. gol

V Tampi na Floridi je Vincent Lecavalier dosegel že svoj 51. gol, poleg tega pa je za Tampo vknjižil še dve podaji, gostitelji pa so tako ugnali Washington s 5:2. Martin St. Louis je k temu dodal še gol in podajo. Tampa je s tem zadržala drugo mesto v jugovzhodni skupini za vodilno Atlanto, ki ima prednost treh točk. Poleg tega je Tampa še vedno na šestem mestu vzhodne konference, pred ekipo New York Rangers ima točko prednosti. Za Tampo so zadeli še Ryan Craig, Dan Boyle in Jason Ward, za New York, ki je tako izgubil že šestič zapored, pa sta bila uspešna Matt Pettinger in Matt Bradley.

V Philadelphii je Jaromir Jagr zabil dva gola in dosegel še podajo, gostitelji pa so morali s 4:6 priznati premoč moštvu New York Rangers. Thomas Pock, Martin Straka in Petr Prucha so vsak v statistiko vnesli še po gol in podajo, za Rangerse pa je v polno zadel tudi Ryan Callahan. New York je dobil zadnjih šest tekem od sedmih in obdržal sedmo mesto v vzhodni konferenci. Za Flyerse je Ben Eager dosegel dva gola, po enega pa sta vknjižila še Braydon Coburn in Ryan Potulny. Nathan Guenin je svoje prve točke v NHL dosegel z dvema podajama.

Toronto in Pittsburg razšla po podaljšku

Toronto in Pittsburgh sta se razšla po podaljšku. S 5:4 so bili boljši gostitelji. Slabe štiri minute dodatnega dela je najboljše izkoristil Tomaš Kaberle, ki je tako dosegel še svoj drugi gol na tekmi in Torontu priboril pomembni točki v borbi za končnico. V rednem delu je Ryan Whitney poskrbel za podaljšek, potem ko je le štiri sekunde pred koncem zatresel mrežo Toronta, res pa je, da se je Pittsburghu obnesel šesti igralec na ledu, medtem ko je vratar Marc-Andre Fleury dogajanje opazoval s klopi. Za kanadsko ekipo so zadeli še Chad Kilger, Aleksej Ponikarovski in Bryan McCabe, medtem ko so bili za Pingvini uspešni še Gary Roberts, Maxime Talbot in Sidney Crosby.