Buffalo spet na vrhu razpredelnice

Hokejisti Buffala so si z zmago nad Torontom s 6:1, spet priborili prvo mesto v ligi. Za točko zaostajata vodilni ekipi v zahodni konferenci Nashville, ki ponoči ni igral, in Detroit, ki je bil s 4:1 boljši od Chicaga.

Objavljeno
28. februar 2007 14.07
Upokojitev številke 11
Buffalo - Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so ponoči po slovenskem času odigrali 11 tekem. Med najvidnejšimi je bil uspeh Buffala nad Torontom s 6:1, s čimer so si hokejisti Buffala z 89 točkami spet priborili prvo mesto v ligi. Za točko zaostajata vodilni ekipi v zahodni konferenci Nashville, ki ponoči ni igral, in Detroit, ki je bil s 4:1 boljši od Chicaga.

Po novem bo ekipa Buffala še močnejša

Glavni junak pri zmagi Buffala v Kanadi je bil Jochen Hecht, ki je ob dveh golih v statistiko vpisal tudi podajo. Po novem pa bo ekipa Buffala še močnejša, saj se je iztekel rok za prestope in Sablje so prodale drugega vratarja Martina Birona, ki bo okrepil Philadelpiho, iz Columbusa pa so pripeljali Tya Conklina. Vratar Biron je bil z nekaj več kot dvema milijonoma dohodka namreč eden najdražjih drugih vratarjev v ligi, uprava pa je imela zaradi visoke plače težave pri sklepanju pogodb z drugimi okrepitvami, ki so po številnih poškodbah nujne. Zdaj bodo iz Washingtona pripeljali Litovca Dainiusa Zubrusa in Švicarja Tima Helblinga, v prestolnico pa bo odšel Jiri Novotny. Iz Nashvilla v Buffalo prihaja Finec Mikko Lehtonen.

Vratar New Jerseyja Brodeur po še 12. v sezoni ostal nepremagan

V Pittsburghu je vratar New Jerseyja Martin Brodeur po 31 uspešnih obrambah še 12. v sezoni ostal nepremagan, minimalno zmago pa je gostiteljem zagotovil Jamie Langenbrunner. Skupaj je Brodeur zdaj v karieri zbral že 92 tekem, na katerih ni prejel gola, in na večni lestvici za dve tekmi zaostaja za Georgeom Hainesworthom in 11 tekem za Terryjem Sawchukom.

Upokojili številko 11, ki jo je nekoč nosil sloviti Mark Messier


Vratar ekipe New York Rangers Henrik Lundqvist je moral Montrealu ubraniti 19 strelov, da je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Ob sebi pa je imel razpoložene soigralce, ki so dosegli štiri gole, dva med njimi Martin Hossa. Nekaj več dela je imel vratar Phoenixa Curtis Joseph, ki je ob zmagi nad Edmontonom zbral 26 obramb. Navijači pa so tekmo doživljali na poseben način, saj je uprava kluba prav ta dan izbrala, da upokoji številko 11, ki jo je nekoč nosil sloviti Mark Messier, ki je bil v 80-ih letih skupaj z Waynom Gretzkyjem eden glavnih tvorcev petih naslovov tega moštva v Stanleyjevem pokalu, obenem pa se je poslovil ljubljenec domače publike Ryan Smith, ki je v Edmontonu igral 12 let, po novem pa bo igral za moštvo New York Islanders.

V Washingtonu napeto do konca

Eno najbolj zanimivih tekem so gledalci videli v Washingtonu, kjer pa na koncu za zmago domačih nista zadostovala dva gola in dve podaji mladega ruskega zvezdnika Aleksandra Ovečkina. Po kazenskih strelih se je veselila ekipa Floride, za katero je trikrat zadel Olli Jokinen. Junak v Dallasu je bil Ladislav Nagy, ki je za gostitelje in zmago z 2:1 zadel v podaljšku, v New Yorku pa Trent Hunter, ki je v podaljšku dosegel svoj drugi gol nam tekmi in poskrbel za zmago moštva New York Islanders s 6:5.

Izidi hokejske lige NHL:

Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 2:4
Washington Capitals - Florida Panthers 5:6 (kazenski streli)
N.Y. Rangers - Montreal Canadiens 4:0
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 6:1
Dallas Stars - Tampa Bay Lightning 2:1 (podaljšek)
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 1:0
N.Y. Islanders - Philadelphia Flyers 6:5 (podaljšek)
St. Louis Blues - Vancouver Canucks 3:1
Chicago Blakhawks - Detroit Red Wings 1:4
Edmonton Oilers - Phoenix Coyotes 0:3
Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 3:2