Button trezen do boja s Schumacherjem?

Jenson Button pred ekshibicijsko dirko v Pekingu, na kateri bo sodeloval tudi Michael Schumacher, meni, da mu bo hotel 'Schumi' pokazati, da je še zmeraj hiter. Zato aktualni svetovni prvak upa, da se bo pravočasno streznil.

Objavljeno
03. november 2009 09.25
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec
Ljubljana - Čeprav se je letošnja sezona v formuli 1 komaj dobro iztekla, so se že pojavili prvi pomisleki, ali je okronala pravega svetovnega prvaka. Novi šampion Jenson Button (Brawn GP) svojih kritikov ne razume. »Tisti, ki menijo, da si ne zaslužim lovorike, imajo v spominu le še drugo polovico sezone, v kateri sem imel - priznam - resnično težave. A očitno so povsem pozabili, kako se je razpletel prvi del prvenstva, po katerem so se že vsi skupaj pritoževali nad dolgočasnostjo. Takrat sem še veljal za nepremagljivega. No, naj mi potem povedo, kdo bi si po njihovem letos bolj zaslužil naslov svetovnega prvaka od mene?« v pogovoru za visokonakladni nemški dnevnik Bild ni mogel skriti užaljenosti Button.

V nadaljevanju se je lotil tudi svojega najhujšega tekmeca v tej sezoni Sebastiana Vettla, za katerega je med drugim dejal, da se mora še veliko naučiti. »Njegova forma je zelo nihala, povrhu je naredil precej napak, ki so mi olajšale pot do lovorike. A to je po svoje tudi razumljivo, saj ima šele dvaindvajset let. Sam sem bil pri tej starosti bistveno slabši dirkač, kot sem zdaj. Ne nujno počasnejši, toda še zdaleč ne tako premeten,« je navedel primerjavo 29-letni Anglež in pripomnil, da bi imel precej težje delo, če bi Vettlov dirkalnik red bull-renault RB5 letos vozil Michael Schumacher.

»Sebastiana nočem dati v nič, saj je dober, pravzaprav zelo dober za svojo mladost. Vendar pa sem prepričan, da bi mi Michael bistveno bolj (za)grenil življenje. S svojimi bogatimi izkušnjami bi v slehernem trenutku vedel, kaj mora ukreniti,« je poudaril Button, ki se bo s Schumacherjem in tudi Vettlom znova spoprijel že danes in jutri na tako imenovani dirki prvakov v pekinškem Ptičjem gnezdu. »Medtem ko bom sam užival, bo Michael z mislimi zagotovo stoodstotno pri dirki. Jasno mi je, da mi bo hotel 'Schumi' pokazati, kako je še zmeraj hiter. Navsezadnje sem svetovni prvak. Upam, da se bom pravočasno streznil ...« si je zaželel angleški šampion, ki sicer (še) ni sprejel ponudbe Rossa Brawna za leto 2010, bojda gre za osem milijonov evrov.

 

Več v tiskanem Delu