Byggmark v igralnici, kvartopirec Palander

Najboljšim smučarjem sveta med 46. Pokalom Vitranc nikakor ni bilo dolgčas, tudi ko se niso urili po podkorenski strmini.

Objavljeno
05. marec 2007 08.00
Kalle Palander
Kranjska Gora - Najboljšim smučarjem sveta med 46. Pokalom Vitranc nikakor ni bilo dolgčas, tudi ko se niso urili po podkorenski strmini. Potem ko se je z drugim mestom na četrtkovem turnirju v pokerju v enem od kranjskogorskih hotelov kot dober kvartopirec izkazal Finec Kalle Palander, so v petek zasrbeli prsti tudi mladega švedskega slalomista Jensa Byggmarka. Svetlolasi Šved je svojo srečo preizkušal v bližnji igralnici: »Bilo je prav zabavno. Priigral sem si nekaj denarja, nič večjega,« je dejal 21-letnik, ki je imel manj sreče na snegu – odstopil je že na prvi slalomski progi.

Janyk zabaval občinstvo


Na javnem žrebanju štartnih številk, ki je bilo na velikem odru Hitove eksplozije zabave, se je gledalcem najbolj prikupil Kanadčan Michael Janyk. Občinstvu je v slogu Jureta Koširja v slovenščini povedal, da »včasih smuča hit', včasih pa počas'«. Bučen aplavz je na odru pospremil še z akrobacijo – naredil je premet na velikem odru, ki so ga kasneje zasedli glasbeni izvajalci: občinstvo je ogrela Siddharta, večer na prostem pa je zaključila Neisha v spremljavi Valentina Kanzyjanija. Novogoriški HIT je s tekmo legend zbral 10.000 evrov, ki jih je namenil Ustanovi za pomoč otrokom z rakom in krvnimi boleznimi.

Gledalcev več na zabavi

Precej manj gledalcev, kot sta jih pritegnila tekma legend ter sobotno koncertno dogajanje, se je zbralo na obeh tekmah. Na sobotnem veleslalomu med 4500 in 5000, dan kasneje pa je smučarje spodbujalo kakšnih 8000 privržencev. Med njimi se je znašel tudi mladi navijač, ki si je do avtograma Bodeja Millerja pomagal kar s pomočjo Aleša Gorze. Mladi navijač je namreč slovenskega reprezentanta poprosil, naj mu do ograje, ki je ločevala gledalce in tekmovalce, pripelje ameriškega zvezdnika, Gorza mu je željo izpolnil, Bode pa se je tudi brez težav podpisal na navijaško majico.

Iz tiskanega Dela.