Capello se želi rešiti Ronalda, Beckhama in Cassana

Po dveh zaporednih porazih v španskem prvenstvu je vodstvo nogometnega giganta Reala iz Madrida sklicalo krizni sestanek uprave in stroke, na katerem so skušali analizirati razloge slabih iger tega sicer zvezdniškega moštva.

Objavljeno
09. januar 2007 16.30
Fabio Capello
Madrid - Po dveh zaporednih porazih v španskem prvenstvu je vodstvo nogometnega giganta Reala iz Madrida sklicalo krizni sestanek uprave in stroke, na katerem so skušali analizirati razloge slabih iger tega sicer zvezdniškega moštva. Po poročanju španskega časnika As je bilo najbolj zanimivo trenerjevo stališče, saj je Fabio Capello od športnega direktorja Predraga Mijatoviča malone zahteval, naj se nemudoma rešijo Ronalda, Antonia Cassana in Davida Beckhama.

Capello je Ronalda označil kot "nepoboljšljivo debelega", Cassana pa za "nediscipliniranega", italijanski strokovnjak pa je hkrati izrazil željo, da bi rad bodočnost kluba gradil na mladih južnoameriških okrepitvah Fernandu Gagou, Gonzalu Higuainu in Marcelu.

Mnoge moti, da Real vsako leto porabi ogromno denarja za nove okrepitve, rezultati in prikazana igra najboljših svetovnih nogometnih zvezdnikov, nekateri jih raje imenujejo najdražji, pa so v primerjavi s finančnim vložkom prav nasprotni. Tudi v letošnji sezoni je španski gigant porabil krepko prek 100 milijonov evrov za nove okrepitve. Tudi Beckhemu je vodstvo kluba že pred časom ponudilo novo pogodbo do leta 2009 z enakimi pogoji kot jih ima zdaj, medtem ko ga Capello, v nasprotju s klubskimi željami, sploh ne želi v moštvu in mu tudi ne namenja velike minutaže.

O Beckhemu se bo odločalo že v naslednjem tednu, ko je napovedan sestanek z omenjenim nogometašem in njegovim zastopnikom na eni strani, medtem ko bosta interese kluba branila Mijatovič in predsednik kluba Ramon Calderon.