Carolina Hurricanes ostali brez končnice

V severnoameriški hokejski ligi NHL so odigrali 13 tekem, najbolj razburljivo pa je bilo na Floridi, kjer je Tampa premagala Carolina Hurricanes s 3:2.

Objavljeno
04. april 2007 11.38
Los Angeles - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na sredo odigrali 13 tekem, najbolj razburljivo pa je bilo na Floridi, kjer je Tampa premagala Carolina Hurricanes s 3:2 in s tem branilcem naslova onemogočila igranje v končnici. Že pred tem je bilo jasno, da v drugem delu tekmovanja ne bo niti drugega lanskega finalista Edmontona. Kralji iz Los Angelesa so z 2:4 izgubili proti Vancouvru, Anže Kopitar je na ledu prebil 18 minut in dvakrat streljal na nasprotnikov gol.

Buffalu najboljše izhodišče v vzhodni konferenci

Buffalo si je z zmago nad Pittsburghom s 4:1 zagotovil najboljše izhodišče v vzhodni konferenci. Detroit je bil s 3:0 boljši od Columbusa, New Jersey je z 2:1 po kazenskih strelih premagal Ottawo, Nashville je z 2:3 po kazenskih strelih klonil proti Chicagu, Colorado je bil s 4:3 boljši od Calgaryja, St. Louis je s 5:2 premagal Phoenix, Minnesota je bila s 3:0 boljša od Edmontona, Toronto je s 3:2 po podaljšku premagal Philadelphio, v newyorškem obračunu so Otočani s 3:2 po kazenskih strelih premagali Rangerje, Montreal je bil z 2:0 boljši od Bostona, Washington pa je z 1:0 premagal Florido.

Tampa zapečatila usodo Orkanov

Usodo lanskih prvakov Orkanov iz Severne Karoline je zapečatila Tampa. Gostje so na Floridi vodili že 2:0, nato pa so prejeli tri zadetke zapored. Sredi druge tretjine je mrežo Orkanov načel Eric Perrin, v zadnji tretjini pa sta zadela še Vincent Lecavalier in Dan Boyle. Tampa je bila od Caroline boljša že v zadnjem srečanju, ki sta ga moštvi odigrali konec marca, prav po tistem dvoboju pa se je začelo ugibanje o neigranju Caroline v končnici. Carolina Hurricanes so prvi branilci Stanleyjevega pokala po New Jerseyju leta 1996, ki so ostali brez nastopa med šestnajsterico najboljših moštev lige, pred tem pa se je to zgodilo le še Montrealu leta 1970.

"Smo povsem razočarani, pravzaprav nas je sram, da nam ni uspelo premagati nasprotnikov in si zagotoviti mesta med najboljšimi. Želeli smo si igrati v končnici in braniti lanski naslov, a danes nam enostavno ni šlo. To je nesprejemljivo za tako dobre hokejiste, kot smo zbrani v moštvu Caroline, imamo ogromno znanja in talenta," je bil razočaran napadalec Eric Staal.

Po odpustitvi trenerja zmaga


Vragi iz New Jerseyja so le dan po odpustitvi trenerja Clauda Juliena slavili zmago v derbiju vzhodne konference. Z 2:1 so bili po streljanju kazenskih strelov boljši od Ottawe, ki za New Jerseyjem zaostaja eno točko (103:104). Junak srečanja je bil John Madden, ki je zadel v rednem delu, nato pa dosegel še odločilni gol iz kazenskega strela.

V boju za končnico tri tekme pred koncem ostajajo newyorški Otočani, ki so bili v mestnem obračunu boljši od Rangerjev, in Toronto, ki je po podaljšku ugnal Philadelphio.