Če ne bi rinil z glavo skozi zid, bi že igral

Potem ko je poleti prestal operacijo poškodovane noge, se je Ilievski konec septembra sicer nadvse optimistično že pridružil treningom Uniona Olimpije, kar se mu je na uvodni tekmi sezone v Zadru krepko maščevalo.

Objavljeno
20. oktober 2009 11.03
Tanja Volarič
Tanja Volarič
Ljubljana -  V Tivoliju se že z velikim olajšanjem spogledujejo s prihajajočim tekmovalnim sporedom, v katerem jim trije domači dvoboji obetajo vendarle nekoliko več treninga in možnosti za uigravanje kot zadnja dva tedna, ko so večji del časa prebili na gostovanjih. Pri tem so zlasti občutili odsotnost prvega organizatorja igre Vlada Ilievskega, ki se je lažje poškodoval pred poldrugim tednom na tekmi lige NLB v Zadru. Trener Jure Zdovc namerava namreč prav okrog njega graditi igro, po najbolj optimističnem scenariju pa naj bi se makedonski branilec s slovenskim potnim listom, ki ta čas okreva v Ljubljani, na parket vrnil čez dober teden proti Marussiju. Če bodo le mišice zdržale obremenitev ob prvem treningu, pravi.

Potem ko je poleti prestal operacijo poškodovane noge, se je Ilievski konec septembra sicer nadvse optimistično že pridružil treningom Uniona Olimpije, kar se mu je na uvodni tekmi sezone v Zadru krepko maščevalo. »Dejstvo je, da sem se tekme lotil domala nepripravljen. Mišični tonus je bil še slab in ko sem dobil udarec v mišico, je takoj nastala natrganina. Norec, kakršen sem, sem se hotel potem še enkrat vrniti na parket, četudi me je bolelo kot hudič, in tako sem si prislužil še eno. Gre sicer za mikro poškodbe, ki bodo zaceljene v dobrem tednu, a tisti, ki se na medicino spoznajo, so me že opozorili na presneto srečo, da mi mišica ni celo počila,« je priznal, da sicer okrevanje po operaciji, kakršno je imel, običajno traja do štiri mesece.

»Prehitro sem se vrnil zaradi svoje trme, hotel sem z glavo skozi zid, počutil sem se super. A dejstvo je, da mi še manjka eksplozivnosti, šprinta tudi brez te mikro poškodbe še ne morem stoodstotno odteči in ko sem potem videl še posnetek iz Zadra, sem se prijel le za glavo. Jasno se vidi, da sem po vrnitvi nogo kar malo vlekel za seboj. Moj osnovni cilj je vrnitev do tekme z Marussijem v Tivoliju, naslednji teden bom začel trenirati, vse pa bo odvisno, kako se bo obnašala mišica. Za pomoč sicer soigralcem ne rabim biti stoodstotno pripravljen, a če bom nekje pri 85 ali 90 odstotkih svojih sposobnosti, bo v redu, saj tedaj nekatere pomakljivosti lahko skriješ v igri. Toda s 70-odstotno formo, v kakršni sem zdaj, ne gre,« razmišlja makedonski reprezentant.

Več v torkovi tiskani izdaji.