Čehi podkupujejo San Marino

V zadnjem poskusu iz obupa, da bi se češka nogometna reprezentanca le uvrstila na svetovno prvenstvo, je češki časnik Blesk reprezentanci San Marina obljubil denarno nagrado, če nocoj premaga Slovenijo.

Objavljeno
14. oktober 2009 13.50
P. Z.
P. Z.
Praga - Omenjeni češki (rumeni) časopis je nogometašem San Marina za morebitno zmago (ali vsaj remi) ponudil milijon čeških kron ali nekaj manj kot 40.000 evrov. Samo če bi San Marino senzacionalno premagal Slovenijo ali ji odvzel točko, bi Čehi še imeli možnost za nastop na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki prihodnje leto.

Češka je namreč na tretjem mestu v kvalifikacijski skupini 3. Za Slovenijo zaostaja za dve točki, za vodilno Slovaško pa za štiri. točke. Le če bi v zadnjem kolu premagala Severno Irsko, San Marino, ki je v dosedanjih kvalifikacijah dosegel samo en gol, pa bi senzacionalno ugnal Slovenijo, bi lahko Češka še osvojila drugo mesto in si zagotovila dodatne kvalifikacije za SP. San Marino je izgubil vse dosedanje tekme in ima razliko v golih 1:44.

»Blesk želi prispevati svoj delež, da bi bil zadnji kvalifikacijski dan srečen za Češko. Reprezentantom San Marina ponujamo milijon čeških kron, če nocoj premagajo Slovence,« je zapisal češki tabloid. Kapetan San Marina Andy Selva je za Blesk izjavil, da je ponudba zanimiva: »Naredili bomo vse, da bi zmagali, toda naša težava je v tem, da težko dosegamo gole

Sicer pa se je v boj za preboj Čehov v dodatne kvalifikacije vključila tudi češka pivovarna Bernard, ki bo vsakemu reprezentantu San Marina, če bo Slovenija klonila, izročil 80 litrov piva.