Celjani se poslavljajo od lige prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so izgubili zadnjo tekmo kvalifikacijskega turnirja za vstop v ligo prvakov in se tako poslovili od tega elitnega klubskega tekmovanja. Tokrat je bil za štiri gole boljši švicarski Kadetten.

Objavljeno
06. september 2009 20.34
Renato Vugrinec
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA

Leon - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na zadnji, tretji tekmi kvalifikacijskega turnirja za ligo prvakov vpisali še drugi poraz in se poslovili od upov na nastop v tem elitnem klubskem tekmovanju. Danes je bil od Celjanov močnejši švicarski Kadetten, ki je slavil z 31:27 (13:12).

 

Zadnji dan turnirja so se pivovarji pomerili s švicarskim Kadettnom, kjer je kariero prejšnjo sezono zaključil Roman Pungartnik, zdaj pa tam igra Aleksander Stojanović, ki je že igral v celjskem dresu. Pred tekmo je za Celje štela le zmaga ter nato ugoden razplet zadnje tekme, kjer bi Lemgo moral premagati Ademar, a zdaj slednji dvoboj ni več pomemben.

 

Tekma je bila v prvem polčasu bolj ali manj ves čas izenačena. Po dveh zaporednih izgubljenih žogah Zormana so v vodstvo prešli švicarski igralci. Zato je trener Celja Tone Tiselj v igro poslal Razgorja, kmalu pa še Koljanina. Po dvominutni izključitvi Vugrinca v 17. minuti je pred višjim zaostankom Celjane v igri obdržal Štochl z nekaj obranjenimi streli.

 

Trener Celja je v igro prvič poslal tudi Čančarja, ki je dobil obrambne naloge. Ekipi sta še naprej igrali v enakem ritmu ter se izmenjevali v vodstvu, tri minute pred koncem prvega dela pa je bil izključen Dačevič pri vodstvu Celja za zadetek. Švicarji so zadeli dvakrat zapored in spet prešli v vodstvo, po napaki Vugrinca pa nato prvič povedli za dva gola.

 

Celjani so drugi del začeli z igralcem več in to takoj unovčili. Zadeli so trikrat zapored in vodili za dva zadetka. To vodstvo so nato ohranili do 39. minute (19:17), nakar je sledil padec. Igralci Kadettna so dosegli kar pet golov zapored in prišli do najvišje prednosti na tekmi (+3), malce pozneje pa po zaslugi Stojanovića ušli na +5.

 

Utrujeni pivovarji so delali številne tehnične napake, merili mimo vrat ... Tiselj je poizkušal s številnimi menjavami tako v obrambi kot tudi v napadu, a nič ni pomagalo. V zadnjem delu tekme je za Celje zadeval praktično le Vugrinec, ki je bil na koncu tudi najboljši strelec srečanja z 11 zadetki.

 

Tudi v obrambi Celjani niso več nudili pravega odpora, tako da sta predvsem Patrail in Stojanović prihajala do številnih priložnosti, svoje pa je iz protinapadov dodal še Liniger. To je tako konec upov, da bi Celjani nastopili v elitni ligi prvakov. V tej sezoni bodo tako sodelovali "le" v pokalu EHF, kjer jih prva preizkušnja čaka v tretjem krogu tega tekmovanja.* Dvorana Palacio, gledalcev 1500, sodnika: Leifsson in Palsson (oba Islandija).
* Celje Pivovarna Laško: Štochl, Lapajne, Čančar, Savič, Vugrinec 11 (1), Razgor, Mačkovšek, Toskić 4, Kojić 1, Gorenšek, Koljanin, Kokšarov 7 (4), Zorman 1, Dačevič 2.
* Kadetten: Gustavsson, Quadrelli, Rauh 2, Graubner 2, Patrail 4, Filip 3, Starczan 2, Malencic, Oltmanns, Stojanović 7, Bucher 2, Ursic 1, Liniger 8 (4).
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (5); Kadetten 4 (4).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8; Kadetten 2 minuti.