Celjani z novim imenom po državni naslov

Vodstvo celjskega nogometnega prvoligaša je na izredni skupščini potrdilo novo ime kluba. Odslej na Areni Petrol ne bo več domoval CMC Publikum, ampak MIK CM Celje.

Objavljeno
20. februar 2007 16.15
Polnočnic v ljubljanski stolnici se je tudi letos udeležilo veliko ljudi
Celje - Vodstvo celjskega nogometnega prvoligaša je na izredni skupščini potrdilo novo ime kluba. Odslej na Areni Petrol ne bo več domoval CMC Publikum, ampak MIK CM Celje. Ime tako sestavlja tudi novi pokrovitelj, s katerim je klub podpisal štiriletno pogodbo. Na skupščini so tudi uradno potrdili, da bo funkcijo predsednika kluba spet opravljal Marjan Vengust, dosedanji predsednik Marko Zidanšek pa bo podpredsednik.

"Sprejeli smo veliko pomembnih sklepov za nadaljnji razvoj celjskega nogometa. Pod novim imenom pričakujemo dosego vrhunskih rezultatov. V prihodnji sezoni bomo tako merili na naslov državnega prvaka, v evropskih tekmovanjih pa bi prav tako radi napravili korak naprej. Upam, da bo prihod MIK pritegnil tudi druga podjetja s širše celjske regije in da bo še naprej posluh za šport tako v gospodarstvu kot v politiki. Brez tega pač ne gre. Želimo tudi okrepiti naše delo z mladimi, saj želimo čim več lastnih mladeničev pripeljati v člansko konkurenco," je po skupščini dejal Vengust.

Delegati so za prvega častnega člana kluba izvolili Darka Klariča, ki se je po 15 letih poslovil iz celjskega nogometa, je pa eden najzaslužnejših, da je ta sploh obstal.