Celjani za gol boljši od Lemga

Po porazu proti Ademar Leonu so rokometaši Celja Pivovarne Laško v drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop v ligi prvakov v Leonu premagali Lemgo z 28:27 (13:12). V zadnji tekmi se bodo pomerili s Kadettnom.

Objavljeno
06. september 2009 01.21
Uroš Zorman
Ni.J./STA
Ni.J./STA
Leon - Po petkovem porazu proti domačemu Ademar Leonu so danes premagali nemški Lemgo z 28:27 (13:12). Celjani bodo zadnjo tekmo turnirja igrali v nedeljo ob 16.30 s švicarskim Kadettnom.

* Dvorana Palacio, gledalcev 1000, sodnika: Leifsson in Palsson (oba Islandija).
* Celje Pivovarna Laško: Štochl, Lapajne, Čančar, Savič, Vugrinec 6 (2), Razgor 2, Mačkovšek, Toskić 5, Kojić 2, Gorenšek, Koljanin 2, Kokšarov 6 (2), Zorman, Dačevič 5.
* Lemgo: Lichtlein, Larsson, Kraus 6 (4), Ilyes 2, Preiss 6, Bechtloff 1, Glandorf 3, Schmetz, Kehrmann 3, Mocsai, Strobel 2, Hermann 1, Svavarsson 1, Geirsson, Binder 1, Kubes.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 7 (4); Lemgo 6 (4).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4; Lemgo 8 minut.

 

Drugi dan turnirja je rokometaše Celja Pivovarne Laško čakal še drugi težak nasprotnik, tokrat nemški TBV Lemgo z odličnimi reprezentanti Nemčije, Islandije in Madžarske. Tako Lemgo kot Celje sta prvi dan turnirja izgubila z zadetkom razlike. Za obe ekipi je bila današnja tekma zadnja priložnost v boju za zmago na turnirju, kajti poraz bi pomenil slovo od možnosti za nastop v ligi prvakov.

 

Tekmo sta tokrat odprla oba vratarja, vsak s po ubranjenim strelom s sedmih metrov. Nemci so v igro vstopili z visokim ritmom in tudi prvi zadeli. Pivovarji so preko Kokšarova izenačili na 1:1, nato pa so Nemci zadeli dvakrat zapored. Že v peti minuti tekme je prvič na tleh obležal Zorman, enako se je zgodilo tudi v osmi minuti, nanj so nemški rokometaši igrali izjemno agresivno, česar pa sodnika nista kaznovala. Tiselj je zato v igro poslal Razgorja, ki je nekoliko dvignil ritem in pivovarji so hitro spet izenačili. Za to je bil v dobri meri zaslužen tudi vratar Štochl, ki je danes v prvem polčasu zbral kar devet obramb.

 

Dobro je bil sicer razpoložen tudi vratar Lemga, ki je obranil šest strelov. Prek Kokšarova so pivovarji v 11. minuti prvič povedli, a je bil nato izključen Kojić, kar so Nemci izkoristili ter zadeli trikrat zapored (4:6). Vse do 20. minute so bili v prednosti Nemci, nato pa je po odlični akciji Razgorja zadel Toskić in izenačil na sedem. Sledil je nov pobeg Lemga na dva zadetka prednosti, zato je Tiselj v obrambo poslal Gorenška, v napad pa Koljanina (Vugrinec je igral v obrambi) in Zormana. Poteza se mu je obrestovala, kajti v zadnjih minutah prvega dela so pivovarji rezultat preobrnili ter povedli v 27. minuti. Lemgo je dvakrat še izenačil, rezultat polčasa pa je s prvim zadetkom postavil Dačevič.

 

Drugi del so Celjani začeli odlično. Najprej je za prednost +2 zadel Toskič, na +3 pa je povišal Vugrinec. Lemgo se je preko Preissa približal le na zadetek, vendar so Celjani spet pobegnili na tri in nato na pet zadetkov prednosti. Pri tem izidu je imel Kokšarov strel s sedmih metrov za +6, a mu je Larsson strel obranil, Lemgo pa se je spet približal. Štochl je nadaljeval odlično predstavo tudi v drugem delu, a se je razbranil tudi Larsson, drugi vratar Lemga. Tiselj je v drugem delu veliko menjal ter rotiral Zormana, Razgorja, Koljanina, Vugrinca, Dačeviča, Toskiča in Gorenška. Tako so igralci Celja ob agresivni igri ohranjali potrebno moč za napeto končnico tekme.

 

Nemška ekipa je imela dvakrat priložnost za izenačenje, a je obakrat odlično posredoval Štochl. V zadnjo minuto sta ekipi vstopili z zadetkom razlike, a je zadel Kojić za +2. Lemgo je odgovoril s hitrim golom, pivovarji pa so krenili v napad. Dokaj hitro so odigrali na črto, kjer je najstrožjo kazen priigral Toskić, odlično pa jo je izvedel Vugrinec. Nemci so nato spet hitro zadeli, do konca je ostalo 15 sekund, v katerih so Celjani znali obdržati žogo.

 

Celje ima tako še vedno možnosti za zmago na turnirju, a ni odvisno povsem od sebe, saj Ademar v nedeljo ne sme premagati Lemga, ki nima nobenih možnosti več. Celjani pa morajo nujno premagati Kadetten, ki je danes iztržil neodločen izid (27:27) z Ademarjem. V ligo prvakov bo šla le prvouvrščena ekipa.