Cesar že nared, Novagol še bo

Dvomilijonska vojska navijačev v domovini in njegovi zdajšnji »soborci« nestrpno odštevajo dneve do sobotnega odločilnega dvoboja za uvrstitev na SP s Slovaško v Bratislavi (20.30).

Objavljeno
07. oktober 2009 23.08
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ptuj - »Vse me spominja na rod, ki se je uvrstil na Euro na Nizozemsko in v Belgijo,« je s precejšnjo mero optimizma vzdušje v moštvu predstavil najstarejši član zdajšnje slovenske nogometne reprezentance in udeleženec zgodovinskega EP pred devetimi leti Tonči Žlogar. Dvomilijonska vojska navijačev v domovini in njegovi zdajšnji »soborci« nestrpno odštevajo dneve do sobotnega odločilnega dvoboja za uvrstitev na SP s Slovaško v Bratislavi (20.30). Nogometaši so v Kidričevem opravili en trening, zadnji pa bo na vrsti pred odhodom v glavno mesto Slovaške, kamor se bodo odpravili po zajtrku z avtobusom.


Na idilično urejenemu igrišču v Kidričevem je selektor Matjaž Kek začel s taktično-tehničnimi uigravanji, potem ko so uvodni ponedeljkov trening in dva torkova minili v »ogrevanju« in sproščanju za nabrušen finiš priprav.


Naši nogometaši so se temeljito in intezivno lotili vseh elementov v igri. Poudarek je bil na branjenju in napadanju, pa tudi prekinitve so bile neizbežne. »Kažejo ustrezno voljo. Zdi se mi, da nihče ne želi oditi na tribuno,« je pristop svojih varovancev ocenil Kek, ki se bo moral v soboto dvema igralcema odpovedati.

Več si preberite v tiskani izdaji četrtkovega Dela.