Chelseaju in Arsenalu po 100.000 funtov kazni

Londonska nogometna prvoligaša Chelsea in Arsenal bosta morala v blagajno Angleške nogometne zveze "prispevati" po 100.000 funtov kazni, ker so se nogometaši in tehnično osebje v finalu ligaškega pokala zapletli v pretep.

Objavljeno
27. marec 2007 23.21
Pretep med igralci Chelseaja in Arsenala na finalu ligaškega pokala
London - Londonska nogometna prvoligaša Chelsea in Arsenal bosta morala v blagajno Angleške nogometne zveze (FA) "prispevati" po 100.000 funtov kazni (okoli 147.000 evrov), ker so se nogometaši in tehnično osebje ter oba trenerja, Jose Mourinho in Arsene Wenger, omenjenih tekmecev v finalu ligaškega pokala - z 2:1 je zmagal Chelsea - 25. februarja na stadionu v Cardiffu zapletli v pretep. Že na tekmi so bili zaradi incidenta izključeni Jon Obi Mikel (Chelsea), Kolo Toure in Emmanuel Adebayor (oba Arsenal).

Disciplinska komisija FA je natančno pregledala incident, v katerega sta se najprej zapletla Jon Obi Mikel in Kolo Toure ter za seboj "potegnila" še obe klopi omenjenih klubov, kaznovan pa je bil tudi napadalec "topničarjev" Emmanuel Adebayor, ki je verbalno napadel sodnika Howarda Webba in po izključitvi ni hotel zapustiti igrišča. Komisija je danes poudarila, da je šlo za "resen in nesprejemljiv incident, ki je škodoval ugledu angleškega nogometa".